Ειδήσεις

Την ένταξη της Δημοτικής Κοινότητας Πελινναίων στις σεισμόπληκτες περιοχές ζήτησε ο Θανάσης Λιούτας


Μετά την απόφαση της εξαίρεσης της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων από τη σχετική ΚΥΑ, με την οποία οριοθετήθηκαν οι σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας επικοινώνησε με το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη και ζήτησε και η Δημοτική Ενότητα Πελινναίων να οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτη περιοχή, ώστε οι κάτοικοι να λάβουν τις σχετικές αποζημιώσεις και να προχωρήσουν προς την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε ότι ο μεγάλος σεισμός στην περιοχής μας άφησε εκτεταμένες συνέπειες και στα χωριά του πρώην Δήμου Πελινναίων και ότι οι κάτοικοι έχουν ανάγκη την πολύτιμη κρατική αρωγή, η οποία σχεδιάστηκε και δίνεται από την Κυβέρνησή μας.

Ο κ. Λιούτας έλαβε θετικήαπόκριση από τον κ. Πέτσα και διευκρινίστηκε ότι οι αρμόδιοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησηςθα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, όπως έχει σχετικά ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, για να αναδείξουν το θέμα.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής από την πλευρά του υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι οι συνέπειες και στη Δημοτική Κοινότητα Πελινναίων είναι πολύ μεγάλες και χρήζουν της άμεσης αντιμετώπισης και της κρατικής αρωγής, ενώ επιπρόσθετα τόνισε ότικαι οι διαδικασίες ένταξης των Δημοτικών Κοινοτήτων Τυμφαίων και Παλαιοκάστρουθα πρέπει να επιταχυνθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να οριοθετηθούν και εκείνες ως σεισμόπληκτες περιοχές και οι κάτοικοι να λάβουν την κρατική βοήθεια.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευρωπαϊκή προοπτική επιχειρήσεων, μετασχηματισμός οικονομίας, ενέργεια και περιβάλλον στη ΓΣ του ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων – ΕΙΠΑΚ: Φοιτητικός διαγωνισμός για κέντρο νεοφυών επιχειρήσεων στα Τρίκαλα