Ειδήσεις

Τεχνολογία RF στις συναλλαγές με τον Δήμο Τρικκαίων


Μια νέα τεχνολογική δυνατότητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών αξιοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Σε σύντομο διάστημα οι πληρωμές οφειλών θα μπορούν να γίνονται μέσω του συστήματος RF, δηλαδή της ενιαίας συναλλαγής πληρωμής.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με ιδιωτική τράπεζα για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ακολουθεί η τεχνική υποστήριξη της πράξης.
Όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά «με το σύστημα που έχουν ήδη τράπεζες και οργανισμοί, ενισχύουμε την προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Δε χρειάζεται να ταλαιπωρείται ο πολίτης και να έρχεται στο ταμείο ή να ζητά έναν κωδικό ΙΒΑΝ. Πατώντας από τον λογαριασμό του στην τράπεζα το κατάλληλο RF, θα εξυπηρετείται άμεσα».
Με το σύστημα αυτό επιτυγχάνονται:
– Απλοποίηση και επιτάχυνση συναλλαγών, καθώς η διαδικασία ολοκληρώνεται με ελάχιστα βήματα.
– Εξασφάλιση της ορθότητας των στοιχείων των πληρωμών
– Χρήση σύγχρονων τρόπων πληρωμής
– Παροχή προς τον πολίτη κοινής εμπειρίας με τις υπόλοιπες πληρωμές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Τι είναι
H Ενιαία Συναλλαγή Πληρωμής (RF) επιτρέπει στους πολίτες να προβαίνουν σε πληρωμές λογαριασμών μέσω τραπεζικής κατάθεσης, χωρίς να γνωρίζουν τον IBAN του κατόχου του λογαριασμού.
Καταχωρώντας απλώς τον κωδικό πληρωμής (RF) που θα υπάρχει πολύ σύντομα πάνω στον λογαριασμό, ολοκληρώνει ο καθένας άμεσα την πληρωμή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει από χρόνια τη δυνατότητα συναλλαγών με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα του (www.trikalacity.gr)

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις 1.300 δέντρων στους ποταμούς Ληθαίο & Αγιαμονιώτη στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Γέμισαν γυναίκες οι διάδρομοι του Fashion City Outlet στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού