Πρωτοσέλιδο

Τα 40 εκατοστά έφθασε το ύψος του χιονιού στα Τρίκαλα


Συνεχίζονται οι άμεσες κινητοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων για την αντιμετώπιση της σφοδρότατης χιονόπτωσης. Το μεσημέρι το ύψος του χιονιού στην πόλη των Τρικάλων και σε πολλά χωριά του Δήμου είχε φτάσει τουλάχιστον τα 40 εκατοστά.
1. Κυρίαρχο μέλημα του Δήμου, όπως αυτό εκφράστηκε στον σχεδιασμό που είχε προηγηθεί, ήταν να μείνουν σε πρώτη φάση ανοικτοί οι κύριοι οδικοί άξονες της πόλης.
προείχε και προέχει η λειτουργία των απαραίτητων δημοσίων και κρατικών υπηρεσιών. Ια τον λόγο αυτόν, πρώτα απαγχονίστηκαν οι δρόμοι που οδηγούν στο σημαντικότερο δημόσιο κτήριο που πρέπει να είναι προσβάσιμο τέτοιες ημέρες, το Νοσοκομείο Τρικάλων. Επίσης, στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία και στη ΣΜΥ.
Η συνεχής χιονόπτωση με τόση σφοδρότητα μέχρι το μεσημέρι είχε ως αποτέλεσμα την ιεράρχηση των αναγκών και τη δημιουργία συνθηκών για κίνηση των απαραίτητων οχημάτων.
2. Ταυτοχρόνως, με τα μηχανήματα που βρίσκονται στις έδρες των δύο αντιδημαρχιιών του Δήμου (Παλαιόπυργο και Βαλτινό) αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στα χωριά του Δήμου.
3. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έχει δώσει εντολή για συνεργασία και με χειριστές ιδιωτικών μηχανημάτων, που επίσης ρίχθηκαν στη «μάχη», κυρίως στα χωριά
4. Οι προσπάθειες αποχιονισμού συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ο Δήμος Τρικκαίων επιζητά τη συνεργασία των δημοτών και κάθε κατοίκου, προκειμένου όσο το δυνατόν πιο σύντομα να βελτιωθεί η κατάσταση σε κάθε δρόμο της πόλης.
Για τον λόγο αυτόν, συστήνει:
1. Να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.
2. Να συνδράμει ο πολίτης το έργο αποχιονισμού και καθαρισμού μπροστά στην οικία του
3. Να τηρούνται οι πρόνοιες για τις βρύσες, με βάση τις οδηγίες της ΔΕΥΑΤ.
Ο Δήμος Τρικκαίων με σχεδιασμό, ψυχραιμία, οργάνωση και με τη βοήθεια των πολιτών, αντιμετωπίζει επιτυχώς την κατάσταση, που είναι για άλλη μια φορά δυσμενής για την πόλη και τα περισσότερα χωριά.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ για την Τετάρτη
Επόμενο άρθρο Η ΔΕΥΑΤ για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην υδροδότηση χωριών