Ειδήσεις

Τα Τρίκαλα τραγουδούν με πανελλήνια συμμετοχή χορωδιών


Mε το κορυφαίο δημιούργημα του G. Verdi «VA PENSIERO» το οποίο θα διευθύνει η διακεκριμένη Διευθύντρια και Καθηγήτρια ANTONELLA BARBAROSSA  κορυφώνεται  σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ  Trikala Cantat – Τα Τρίκαλα Τραγουδούν, σημαντικός διεθνής χορωδιακός θεσμός του Νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν χορωδίες από τα Τρίκαλα, την Αταλάντη, τον Διόνυσο Αττικής, την Λαμία, τα Νέα Μουδανιά, τον Πύργο Ηλείας, την Ιτέα Φωκίδος και την Καρδίτσα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ», που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει ευρύτερα στρώματα της Κοινωνίας για το σημαντικό Προνοιακό έργο που επιτελεί το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων. Παράλληλα, θέλει να αναδείξει το φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό έργο και την κοινωνική προσφορά του Συλλόγου, «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» και του σώματος Εθελοντριών του Συλλόγου. Πέραν της σημαντικής πολιτιστικής-εκπαιδευτικής-μουσικής διάστασης που έχει η διοργάνωση, έχει και ένα σημαντικό φιλανθρωπικό και Προνοιακό σκοπό.

Πεντακόσιοι περίπου Χορωδοί θα τραγουδήσουν τον συγκλονιστικό Ύμνο του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη GIUSEPPE VERDI (1813-1901), “VA, PENSIERO”  από την Όπερα NABUCCO, που είναι τόσο επίκαιρος και άμεσος σήμερα, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ. Στη συνέχεια οι Χορωδίες θα μεταβούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων για να αρχίσει η Συναυλία και η Συνάντηση Χορωδιών στις 8 το βράδυ.

Το 2Ο TRIKALA CANTAT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Umberto Giordano (1867-1948) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, Georg Philipp Telemann (1681-1767) για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του, Antonio Lotti (1667-1740) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giovanni Francesco Anerio (1567-1630) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Claudio Monteverdi (1567-1643) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Gioseffo Zarlino (1517-1590) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του και Heinrich Isaac (1450-1517) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.

 

Οι χορωδίες που συμμετέχουν είναι:

  1. Η Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της Γιολάντας Ζάχου.
  2. Η Ανδρική Χορωδία «Πρόοδος» Αταλάντης υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κοσμίδη.
  3. Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Διονύσου Αττικής υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Καρδιόλακα.
  4. Το Χορωδιακό Εργαστήρι Λαμίας υπό τη διεύθυνση του Θύμιου Τζοβανάκη.
  5. Η Μικτή Χορωδία Νέων Μουδανιών υπό τη διεύθυνση της Ρεβέκκας Φελεκίδου.
  6. Η Μικτή Χορωδία του Πύργου Ηλείας υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Παναγόπουλου.
  7. Η Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας Φωκίδος υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν καθοριστικά ο σύλλογος οι «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων», που έχει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, ο Δήμος Τρικκαίων και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων  υπό την αιγίδα της οποίας υλοποιείται.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικάλων με ώρα έναρξης 8μ.μ..

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, οργανώνεται για δεύτερη χρονιά και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

TIMH  ΕΙΣΟΔΟΥ 5 ΕΥΡΩ.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΘΕΟΝΗ» και η  ΒΙΟΛΑΝΤΑ.      

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για την απεργία
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση του Δ. Τρικκαίων για την ένταξη παιδιών σε Σταθμούς και ΚΔΑΠ