Ειδήσεις

Τα τελικά αποτελέσματα των Ε΄ Ρητορικών Διαλυκειακών Αγώνων


Ολοκληρώθηκαν  με απόλυτη επιτυχία  το Σάββατο, 4-3-2017, οι Ε΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες  που διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων .  Την Παρασκευή , 3-3-2017, πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί γύροι και των τριών αγωνισμάτων, Διττοί Λόγοι, Αυθόρμητος Λόγος, Προτρεπτικός Λόγος και το Σάββατο οι ημιτελικοί  και ο τελικός και στα τρία είδη Λόγου.

Και  φέτος στην πέμπτη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 14 Λύκεια, 9 από την πόλη των Τρικάλων, το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο,  6ο, 7ο,  8ο ΓΕΛ Τρικάλων και το Μουσικό Σχολείο, 4 από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας, τα ΓΕΛ Καλαμπάκας, Βαλτινού, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, καθώς και το Ι.ΓΕΛ «Αθηνά».

Η διοργάνωση των ρητορικών αγώνων, δίνοντάς στους νέους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων, αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης τους. Οι κανόνες τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους και την με σεβασμό και κατανόηση κριτική των θέσεων της αντίπαλης ομάδας. Πρόκειται, φυσικά, για ένα εργαλείο ανάπτυξης της ελεύθερης κριτικής σκέψης, και όχι για όχημα προώθησης οποιωνδήποτε συγκεκριμένων απόψεων ή προσωπικών φιλοδοξιών.

Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει συνήθως αποφασιστικά στη σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, φέρνει τους συνδιαλεγομένους πιο κοντά μεταξύ τους, παρέχοντάς τους έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς. Ίσως δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η αντιλογία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη συστατικά του πολιτισμού μας και της δημοκρατίας.

Έτσι, το Σάββατο, 4-3-2017, στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων σε ειδική τελετή απονεμήθηκαν  τα έπαθλα, χρυσό, αργυρό, χάλκινο κλαδί ελιάς, στους νικητές των Ε΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων καθώς και τα Διπλώματα συμμετοχής, μεθέξεως ένεκεν, σε όλους τους συμμετάσχοντες (ομιλητές, αναπληρωματικούς, χρονομέτρες).

Οι νικητές των Αγώνων είναι οι κάτωθι κατά αξιολογική σειρά και αγώνισμα.

Α. Αυθόρμητος Λόγος:

1η ΘΕΣΗ:  Νικολάου Ηλιάνα ,  Α΄ τάξη,  Μουσικό Σχολείο

2η ΘΕΣΗ: Τρίψα Χριστίνα, Α΄ τάξη ,  7ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ:  Μάνου Σωτηρία , Α τάξη ,  3ο ΓΕΛ

 

Β. Προτρεπτικός Λόγος:

1η ΘΕΣΗ:  Οικονόμου Ζωή,  Β΄τάξη, 5ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ:  Ντελλής Αθανάσιος,  Γ΄ τάξη,  5ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ: Παπαχρήστου Εύα,  Β΄ τάξη,  8ο ΓΕΛ

 

Γ. Διττοί Λόγοι:

1η ΘΕΣΗ:  

Πλευρά Χρυσούλα, Β΄τάξη,  1ο ΓΕΛ

Δήμος Δημήτριος, Γ΄ τάξη,  8ο ΓΕΛ

Παπαχρήστου Γεωργία, Α΄ τάξη,  Ι.ΓΕΛ “ΑΘΗΝΑ”

 

2η ΘΕΣΗ:

Αναγνώστου Ελένη,  Γ΄ τάξη,  1ο ΓΕΛ

Σακκά Ζωή, Β΄τάξη, ΓΕΛ Καλαμπάκας

Κωστοπούλου Ευαγγελία-Μαρία,  Α΄ τάξη,  Ι.ΓΕΛ “ΑΘΗΝΑ”

 

 Δ. Καλύτεροι Ομιλητές στους Προκριματικούς των Διττών Λόγων:

1η ΘΕΣΗ: Δήμος Δημήτριος,  Γ’ τάξη ,  8ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ:  Φατλέ Δέσποινα, Α’ τάξη,  Μουσικό Σχολείο

3η ΘΕΣΗ: Αναγνώστου Ελένη, Γ’ τάξη , 1ο ΓΕΛ

 

 

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Προηγούμενο άρθρο Ποσό 101.314,53 ευρώ επιστρέφει στον Δήμο Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Αποκάλυψη Κ. Σκρέκα για «χρυσό εφάπαξ» ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ