Ειδήσεις

Τα παιδιά στέλνουν το μήνυμά τους για την κλιματική αλλαγή


Το μήνυμά τους για την Κλιματική Αλλαγή με ένα ξεχωριστό τρόπο προσπάθησαν να αποδώσουν τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Θεσσαλίας.

Στην προσπάθειά τους να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο καίριο θέμα της κλιματικής αλλαγής, συμμετείχαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού βίντεο, καθώς επίσης και  σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό ζωγραφικής , που διενήργησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας, στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα :την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

 Το Συνέδριο με τίτλο  «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά  στην παγκόσμια πρόκληση», που θα πραγματοποιηθεί, στις 9 και 10 Ιουνίου στην Καρδίτσα στο Thessalinikon Grand.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση και βράβευση των έργων των παιδιών.

Στην προσπάθειά τους να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο καίριο θέμα της κλιματικής αλλαγής, συμμετείχαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού βίντεο.

 Το Συνέδριο συνδιοργανώνει το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών). 

 Βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

 Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ., ενώ η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 20:00.

Παράλληλα με το συνέδριο σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και Τεχνική Έκθεση.

 Η Τεχνική Έκθεση θα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών Επιχειρήσεων και Φορέων, που θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

 Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση για το κλίμα με τίτλο «Παρατηρώντας το κλίμα μέσα από το παράθυρό μας».

 Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου (www.pedthessalias4clima.gr), στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής».

 

ΠΕΔ Θεσσαλίας

 

Προηγούμενο άρθρο Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντώνται οι Περιφερειάρχες
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες της ελιάς