Ειδήσεις

Τα παιδιά ζωγραφίζουν την αγάπη για τους άλλους


Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά έκθεση έργων ζωγραφικής μαθητών δημοτικών σχολείων της περιοχής εμπνευσμένων από τις καταστάσεις που βιώνει ο σημερινός κόσμος. Τα δύο προηγούμενα χρόνια στην πληθώρα δράσεων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών μας ενάντια στις αιτίες των πολέμων και της προσφυγιάς ξεχωριστή θέση είχαν οι δράσεις με τίτλο : «Μια ζωγραφιά για την ειρήνη» το 2015 και «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας» το 2016. Με την ευαισθησία που διακρίνει τους μαθητές αποτυπώθηκαν στα έργα τους το όνειρο για μια ζωή ειρηνική , με τα παιδιά να ζουν χωρίς πολέμους, φτώχεια και επεμβάσειs.

Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας προς τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές που συμμετείχαν, πως θα υπάρξει συνέχεια με αξιοποίηση όλης της πείρας και των προτάσεων – σκέψεων που διατυπώθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια. Στην τρέχουσα περίοδο η πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ έχει τίτλο «ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ». Η ιδέα βασίζεται στο ποίημα του Παλαιστινίου αγωνιστή ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς (1942-2008), ο οποίος θεωρείται εθνικός ποιητής της Παλαιστίνης και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αραβες ποιητές.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων απευθύνθηκε σε όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής ζητώντας από τους δασκάλους να ενημερώσουν τα παιδιά ώστε να εκφράσουν ελεύθερα τον δικό τους πολύχρωμο κόσμο σε έργα ζωγραφικής. Όσα έργα συγκεντρωθούν θα εκτεθούν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου σε εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 31 Μάη και ώρα 7 μ.μ. με τη συμμετοχή τοπικού συγκροτήματος δημοτικών χορών και παράσταση κλόουν που θα διασκεδάσει τα παιδιά.

 

Προηγούμενο άρθρο Το βραβείο Τιμώμενης Πόλης για θέματα τεχνολογίας κατέκτησε ο Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Τρικκαίων