ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


 Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππου Πετσάλνικου θα γίνουν την προσεχή Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ. τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Δικαστηρίων της πόλης μας. Ο ανδριάντας έγινε με δαπάνη του συμπολίτη μας ιατρού κ. Ιωάννη Μιχαήλ Παντελιδάκη στη μνήμη του πατέρα του Μιχαήλ Στυλιανού Παντελιδάκη και φιλοτεχνήθηκε από τον Γλύπτη Σταύρο Βαλασάκη.

 Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τον Σύλλογο Κρητών Νομού Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης» είναι διήμερες.

       Αρχικά, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 8.30 μ.μ. με την προβολή ταινίας για τον Ελευθέριο Βενιζέλο που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

       Την επομένη, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 στην πλατεία Δικαστηρίων θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα, αφού προηγουμένως θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

       Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει τον χαιρετισμό του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου καθώς και τους χαιρετισμούς των διοργανωτών. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικολάου Παπαδάκη με θέμα «100 χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της Ελλάδος από τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Ώρα για άθληση προτείνει ο Δήμος Καλαμπάκας