Ειδήσεις

Τακτοποίηση οφειλών στον Δήμο Πύλης


Στις 30 Νοεμβρίου, λήγει το μέτρο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών προς τους Δήμους και τα Νομικά τους πρόσωπα και ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας υπενθυμίζει:

«Οι πολίτες του Δήμου μας μπορούν να κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ιδιαίτερα επωφελής αφού περιλαμβάνει οφειλές προς τον Δήμο Πύλης αλλά και στην Δ.Ε.Υ.Α.Π. από οποιαδήποτε αιτία: Τέλη – πρόστιμα, φόροι, εισφορές ενοίκια αγροκτημάτων , καταστημάτων κ.λ.π..

Προβλέπει την εξόφληση των οφειλών μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή των προσαυξήσεων, πλήρως ή κατά ποσοστό, αναλόγως του αριθμού των δόσεων, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 20 Ευρώ.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους οφειλέτες με την ρύθμιση των οφειλών τους να αποκτήσουν κάτω από τις προϋποθέσεις του Νόμου δηλ. Δημοτική Ενημερότητα, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα δέσμευσης του ΑΦΜαδειοδοτήσεων κάθε φύσης, επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κατά ΚΕΔΕ (Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) κ.λ.π..

Παρέχει επίσης την δυνατότητα σε όσους έχουν ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής που είναι σε ισχύ να επαναπροσδιορίσουν εκ νέου τις οφειλές τους, εφόσον κρίνουν συμφερότερη την νέα ρύθμιση.

Η ευνοϊκή ρύθμιση ήδη έχει ανακουφίσει οικονομικά έναν μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας, οι οποίοι αξιοποίησαν τις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου μέτρου, απαλλάσσοντάς του από χρόνιες και παλιές οφειλές. Ταυτόχρονα βελτίωσε περαιτέρω την οικονομική κατάσταση του Δήμου, απαραίτητο στοιχείο για την καλύτερη επιχειρησιακή του ικανότητα, γεγονός που καρπώνεται πάλι ο πολίτης – κάτοικος του Δήμου Πύλης. Έχουμε επιπλέον την δυνατότητα να επιστρέψουμε στους δημότες το θετικό αποτέλεσμα με την αύξηση της ρευστότητας, μέσω της απρόσκοπτης άσκησης των αρμοδιότητων και των δράσεων μας καθώς επίσης και μέσω της παροχής των πολυποίκιλων υπηρεσιών προς αυτούς.

Καλώ όλους τους πολίτες, μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, να ενημερωθούν με ένα απλό τηλεφώνημα ( 2434350133 & 2434350134) ή κατ΄ ιδίαν προσέλευση στην αρμόδια ταμειακή υπηρεσία για την ύπαρξη ή μη τυχόν οφειλών τους και να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της συγκεκριμένης διάταξης».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Προς τεχνολογική συνεργασία των Δήμων Τρικκαίων και Σκοπίων
Επόμενο άρθρο ΣΙΝΕΑΚ για τα παιδιά: Αυτοκίνητα 3