Ειδήσεις

Τέσσερις αναγκαιότητες για την αύξηση της προσφοράς των Δήμων στους πολίτες


Τέσσερις αναγκαιότητες για την αύξηση της προσφοράς των Δήμων στους πολίτες, έθεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, στον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Δευτέρα το ΔΣ της ΚΕΔΕ, συνομιλώντας με τα μέλη της για θέματα αυτοδιοίκησης. Ως πρόεδρος της επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε τέσσερις παθογένειες της Αυτοδιοίκησης:
«Είναι αδιανόητο, είπε,
– να θέλουμε να είμαστε σύγχρονοι Δήμοι, αλλά να μην αξιολογούνται τα στελέχη και να μην επιμορφώνονται στελέχη και υπάλληλοι
– να επιδιώκουμε την καινοτομία, αλλά να μην υπάρχει διαλειτουργικότητα, δηλαδή ηλεκτρονική επικοινωνία υπηρεσιών ανάμεσα σε Δήμοςυ και κράτος
– να ζητούμε από τους δημότες, έγγραφα που εκδίδουν οι ίδιες οι υπηρεσίες των Δήμων
– να επιζητούμε τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας, αλλά οι Δήμοι να ταλαιπωρούνταν από τα θέματα των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου».
Αυτά τα τέσσερα σημεία, είναι, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, βαρίδια στη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων, στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην ίδια την ανάπτυξη.
Περαιτέρω, ο Δήμαρχος Τρικκαίων έθιξε ένα ακόμη ζήτημα: αυτό της συνεχούς έγκλησης των Δημάρχων από τις δικαστικές αρχές για το παραμικρό συμβάν. Ζήτησε, δε, την προστασία του κράτους, καθώς, σε αντίθεση με αυτή τη συνεχή έγκληση, διαπιστώνει καθυστέρηση για πιο βαριές περιπτώσεις με ζημία του ίδιου του κράτους.
Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Βαλκανικό κέντρο συνάντησης για ευρωπαϊκά προγράμματα τα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Κλιμακώνουν τους αγώνες οι αγρότες - Μεταβαίνουν στον Προμαχώνα