Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Να αποσυρθεί η άθλια ρύθμιση της κυβέρνησης για εργασία έως στα 74 έτη


Εν μέσω καύσωνα η κυβέρνηση με ένα απαράδεκτο πρόσθετο άρθρο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, φέρνει από την πίσω πόρτα την εργασία ως τα 74 έτη, με πρόσχημα την συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Αίσχος. Επιχειρούν με πλάγιο τρόπο να εισάγουν εργασία μέχρι τον θάνατο, να αυξήσουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης πέρα και από τα φυσικά της όρια.

Αλήθεια, γιατί ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι, οι άλλοι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι, που μας τσαμπουνάνε κάθε μέρα πως ενδιαφέρονται για την βελτίωση της ζωής των πολιτών, σιωπούν τόσο εκκωφαντικά γι’ αυτή την άθλια κίνηση της κυβέρνησης;

 

Εδώ και τώρα να αποσύρει η κυβέρνηση το απαράδεκτο άρθρο για αύξηση του ορίου εργασίας ως τα 74 έτη, με πρόσχημα την συμπλήρωση των συνταξιοδοτικών προϋποθέσεων ανασφάλιστων υπερήλικων.

Να μειωθούν τα γενικά όρια συνταξιοδότησης στα 60 στους άνδρες και στα 55 στις γυναίκες και 5 χρόνια νωρίτερα αντίστοιχα σε όσους είναι στα βαρέα.

 

Γράφει ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

Προηγούμενο άρθρο Οδηγίες προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών κλοπών, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών
Επόμενο άρθρο Προσωρινά αποτελέσματα για ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ 2023-24