Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Μια οφειλόμενη απάντηση στους θιγμένους υπεύθυνους της περιφερειακής αρχής


Κύριοι της περιφερειακής αρχής, το πώς προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, τα σπίτια και τις περιουσίες του λαού, αλλά και το δασικό περιβάλλον, οι πολιτικές και οι νόμοι που ψηφίζει η ομογάλακτη κυβέρνησή σας και οι άλλες  και εφαρμόζεται και εσείς, το βλέπουμε καλά μέρες τώρα, στις κατακαμένες περιοχές της Αττικής, της Ρόδου και άλλων περιοχών της χώρας, παρά «το αποφασίζωμεν την πρόσβαση» του λαού στα δάση και κάθε πνεύμονα πρασίνου εν μέσω καύσωνα!!!

Το βλέπει ο λαός μας που πληρώνει βαρύ τίμημα κάθε χρόνο, πότε στην Εύβοια, πότε στην Αττική, πότε στην Κορινθία, στην Ηλεία, στην Χαλκιδική, στην Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα, αφού παραμένουν ουσιαστικά ανοχύρωτες από τον κίνδυνο των πυρκαγιών, όπως και από τα άλλα φυσικά φαινόμενα, χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό δασοπροστασίας-πυροπροστασίας, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στην Πυροσβεστική, τη Δασική υπηρεσία που οι εργαζόμενοι σ’ αυτές όντως υπερβάλλουν τον εαυτό τους καταλήγοντας στα νοσοκομεία, διακινδυνεύοντας την υγεία και τη ζωή τους.

Και όλα αυτά λόγω της δραστικής περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης  σ΄ αυτές τις υπηρεσίες  και από την σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Μιας πολιτικής που βλέπει τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως κόστος που πρέπει να μειώνεται συνεχώς για να εξασφαλίζονται πόροι για την στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Μια πολιτική που πάει χέρι-χέρι με την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, της παράδοσης χιλιάδων στρεμμάτων δασών και προστατευόμενων περιοχών στους επιχειρηματικούς ομίλους της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» των ΑΠΕ, στους τουριστικούς ομίλους και τους μεγαλοκατασκευαστές, την οποία υπηρετείτε πιστά τόσο οι κυβερνήσεις όσο και εσείς ως περιφερειακή αρχή.

Για να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες, μας λέτε το κοινότυπο ότι την ευθύνη για τα δάση είναι στα δασαρχεία!  Τα δασαρχεία που σε όλη τη Θεσσαλία δεν έχουν δασοφύλακες, δασεργάτες, έχουν ελάχιστους δασολόγους και δασοπόνους, που δεν έχουν χρήματα και τα αναγκαία μέσα. Που αδυνατούν να κάνουν αντιπυρικές ζώνες, να καθαρίσουν τα δάση εδώ και δεκαετίες, έχουν ελλείψεις σε δεξαμενές νερού και κρουνούς, όταν αδειοδοτούνται κατασκευές δίπλα ή μέσα στα δάση.  Για όλα αυτά ως τόσο «υπεύθυνη αρχή» που δηλώνετε, δεν σας ακούσαμε ποτέ να τα καταγγείλετε και να διεκδικήσετε την επίλυσή τους.

Όσες φορές η «Λαική Συσπείρωση» έθεσε αυτά τα ζητήματα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εσείς ως περιφερειακή αρχή προσπαθήσατε να ωραιοποιήσετε την κατάσταση και να συγκαλύψετε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και τις δικές σας.

Τα δάση, τα άλση και γενικότερα οι πνεύμονες πρασίνου, δεν κινδυνεύουν από το λαό, που πρέπει να είναι ανοιχτά, ιδιαίτερα σε μέρες καύσωνα, αλλά απο την απουσία ουσιαστικής πολιτικής δασοπροστασίας και πυροπροστασίας, από την παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα και επιδιώξεις τους, όπως έχει αποδεχτεί.

Όσο για τον ισχυρισμό σας ότι πολιτεύεστε με επίκεντρο το συμφέρον των συμπολιτών μας, τη διαφύλαξη της ασφάλειας, της υγείας, της ζωής και της περιουσίας τους, το μόνο που βλέπουμε είναι η περηφάνεια σας για την απαράδεκτη υλοποίηση του νόμου απαγόρευσης  της πρόσβασης του λαού στα δάση, άλση και πνεύμονες πρασίνου τις μέρες του καύσωνα που τα χρειάζεται ιδιαίτερα και ότι μπορεί κάποιος να πάει στα κτίρια της περιφέρειας που έχουν κλιματισμό. Αυτά μόνο ως ειρωνεία ακούγονται στους χιλιάδες εργαζόμενους που εξαναγκάζονται να δουλεύουν για το μεροκάματο του θανάτου, στις οικοδομές, στα τεχνικά έργα, στη διανομή με τα μηχανάκια, σε εργοστάσια φούρνους, στα χωράφια και αλλού, για τους οποίους δεν κάνετε τίποτα.

Αλλά ξεχάσαμε δεν είναι κι αυτό δική σας ευθύνη. Εσείς είστε για τα άλλα…., για τις πομπώδεις αρχαιοελληνικές κορώνες κάτω από τον ίσκιο τον παχύ!!!

Γράφει ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπεόρωση

Προηγούμενο άρθρο 12 συλλήψεις για ναρκωτικά την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο συστηματικών καθημερινών ελέγχων
Επόμενο άρθρο Έρχεται νέο καυτό διήμερο με 44άρια