Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Άμεσα, ουσιαστικά μέτρα με ευθύνη του κράτους, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού


Η πολύ μεγάλη πρόσελευση ασθενών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, λόγω της έξαρσης του covid 19, της γρίπης και άλλων ιώσεων, αναδεικνύει ξανά τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και σε μέσα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση «σφυρίζει αδιάφορα», αρνείται να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, μετακυλίοντας σ’ αυτόν ξανά την ευθύνη, για να καλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Συστήνει απλά τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως Μέσα Μεταφοράς, Νοσοκομεία, ενώ για τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα 8/1, ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε απλές συστάσεις προς τις διευθύνσεις των σχολείων, για τακτικό και καλό αερισμό των σχολικών αιθουσών, αφήνοντας εκτεθειμένους χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση και ουσιαστική αύξηση του κονδυλίου του κρατικού προϋπολογισμού για την δημόσια υγεία.

Η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και η πρόσληψη όλου του μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που λείπει στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Δημιουργία επαρκών νέων κλινών νοσηλείας, νέων κλινών ΜΕΘ με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό σε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και γενικότερα. Ανάπτυξη της ΠΦΥ, ιδίως στο τομέα της πρόληψης.

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό.

Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τέστ σε χώρους δουλειάς, σε δομές ηλικιωμένων, ΡΟΜΑ, στα σχολεία και στον γενικό πληθυσμό.

Ειδικά για τα σχολεία. Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

 

Γράφει ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Όχι στην διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης στο περιβάλλον
Επόμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: Η Κυβέρνηση στηρίζει ενεργά και συνεχώς τους αγρότες