Σύσταση του Κομβικού Σημείου Επαφής


 Στη σύσταση της διαρκούς συντονιστικής επιτροπής με τίτλο Κομβικό Σημείο Επαφής (ΚΟΣΕ) αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Τρικκαίων.

 Επειδή τα θέματα που διαπραγματεύεται ο νόμος αλλά και το έργο των ΚΟΣΕ αφορούν τόσο σε τεχνικά, όσο και σε θεσμικά και διοικητικά ζητήματα, αυτά προτείνεται να αποτελούνται από μέλη με διαφορετικές ειδικότητες, ώστε να καλύπτονται οι διάφορες πτυχές των καθηκόντων τα οποία πρέπει να επιτελέσουν.

Συγκεκριμένα, τα ΚΟΣΕ προτείνεται να απαρτίζονται από μέλη με γνώσεις πληροφορικής, διαχείρισης γεωπληροφορίας, μηχανικούς, νομικούς ή επιστήμονες συναφών ειδικοτήτων οι οποίες είναι σχετικές με τις θεματικές κατηγορίες στις οποίες εμπίπτουν τα γεωχωρικά δεδομένα τα οποία πρέπει να καταγραφούν από τα ΚΟΣΕ.

Γενικότερα, τα ΚΟΣΕ έχουν συντονιστικό ρόλο και είναι εντεταλμένα για την καταγραφή, καθώς και τη διασφάλιση των απαιτήσεων για την προμήθεια, τήρηση και επικαιροποίηση όλων των γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσιών των δημοσίων αρχών που εκπροσωπούν.

Ειδικότερα, το έργο των ΚΟΣΕ περιλαμβάνει:

* τη διαρκή και συστηματική καταγραφή των μεταδεδομένων, συνόλων γεωχωρικών δεδομένων και γεωχωρικών υπηρεσιών των δημοσίων αρχών που εκπροσωπεί, των αναλογικών γεωχωρικών δεδομένων των δημοσίων αρχών που εκπροσωπεί, των δεδομένων που περιλαμβάνουν εμμέσως γεωχωρική πληροφορία.
* Την υποχρέωση ενημέρωσης του ΟΚΧΕ για την πρόθεση οποιουδήποτε οργάνου δημόσιας αρχής που εκπροσωπείται από το ΚΟΣΕ να προμηθευτεί, να παράγει ή να επικαιροποιήσει γεωχωρικά δεδομένα.
* Την εισήγηση προς τις δημόσιες αρχές που εκπροσωπούν για τη λήψη των αναγκαίων τεχνικών και διοικητικών μέτρων.

Τα ΚΟΣΕ δύνανται να προτείνουν στις δημόσιες αρχές που εκπροσωπούν νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις για την προσαρμογή του νομοθετικού τους πλαισίου.

Για την εκτέλεση του έργου τους, τα ΚΟΣΕ δύναται να επιβοηθούνται από ομάδες εργασίας που συγκροτούνται με αποφάσεις του αρμόδιου οργάνου της δημόσιας αρχής.

Προηγούμενο άρθρο ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ
Επόμενο άρθρο Πιο μικρός ο κατάλογος