Ειδήσεις

Σύσκεψη του Περιφερειακού Τμήματος Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Τρίκαλα


Σύσκεψη του Περιφερειακού τμήματος Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02/04/2016 στα γραφεία της Ν.Ε. Τρικάλων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα νομαρχιακά τμήματα Υγείας από κάθε νομό της Θεσσαλίας, οι Βουλευτές Ν.Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, οι συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών Λάρισας, Πέτρος Παπαγεωργίου και Τρικάλων, Σταύρος Νταούλας, ο αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Πεταράκης και το μέλος του Διοικ. Συμβουλίου του Γ.Ν.Τ. Βασίλης Ζτούπης. Προσκλήθηκε και παραβρέθηκε επίσης ο υποδιοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Μιχάλης Βενιζέλος για ενημέρωση του Περιφερειακού Τμήματος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα σημαντικά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες υγείας στη Θεσσαλία, τα κενά στελέχωσης, οι ελλείψεις και δυσλειουργίες. Επισημάνθηκαν οι παθογένειες της προηγούμενης διακυβέρνησης της χώρας μας, στο χώρο της υγείας καθώς και η υγειονομική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στη Θεσσαλία. Υπήρξε επίσης αναλυτική ενημέρωση για τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας από τον Συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Υγείας.
Στις παρεμβάσεις μελών του Περιφερειακού τμήματος Υγείας έγιναν αρκετές προτάσεις για βελτίωση της παροχής υπηρεσιών.
Τελικά καταρτίστηκε η θεματολογία που θα τεθεί για συζήτηση, με όλη τη διοίκηση της 5ης Υ.Π.Ε. καθώς και με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις αναβάθμισης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλία.

Προηγούμενο άρθρο Εβδομάδα - παλεύουμε για το περιβάλλον
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ