Ειδήσεις

Σύσκεψη για τον συντονισμό των δυνάμεων του ΟΠΕΚΑ


Με τους Διευθυντές των εννέα Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΠΕΚΑ σε όλη την Ελλάδα συναντήθηκε η Διοίκηση του νέου Οργανισμού.

Οι επικεφαλής των υποκαταστημάτων σε Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη), Κρήτη (Ηράκλειο), Θεσσαλία (Λάρισα), Δυτική Ελλάδα (Πάτρα), Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (Κομοτηνή), Στερεά Ελλάδα (Λαμία), Πελοπόννησο (Τρίπολη), Ήπειρο (Ιωάννινα) και Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη) βρέθηκαν για ένα 2ήμερο στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα αντικείμενα που αναλαμβάνει ο Ο.Π.Ε.Κ.Α., ως καθολικός διάδοχος του Ο.Γ.Α.

Στο πλαίσιο αυτού του 2ημέρου εργασίας, οι Περιφερειακοί Διευθυντές ενημερώθηκαν αναλυτικά και συζήτησαν διεξοδικά με τον Διοικητή, Στυλιανό Πλιάκη, τον υποδιοικητή, Νίκο Βιταντζάκη, τους Γενικούς Διευθυντές, τους Διευθυντές της κεντρικής υπηρεσίας και άλλα στελέχη του Οργανισμού.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το Επίδομα Παιδιού που αντικαθιστά τα παλαιά οικογενειακά επιδόματα από 1/1/2018, τα αναπηρικά επιδόματα και το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται ήδη στην Αττική, οι παροχές προς τους ανασφάλιστους υπερήλικες αλλά και τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, που βρίσκονται επί θύραις για το 2018. Ξεκαθαρίστηκε επίσης, ότι σύντομα τίθεται σε λειτουργία πρόγραμμα εκπαίδευσης των υπαλλήλων πανελλαδικά.

«Στόχος είναι η άμεση και αποτελεσματική ανάπτυξη όλων των δυνάμεών μας, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Απευθυνόμαστε σε ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας και με ευαισθησία και αξιοπρέπεια πρέπει να τα προσεγγίσουμε», ήταν το μήνυμα του Διοικητή προς τα περιφερειακά στελέχη.

Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε από τους επικεφαλής των Περιφερειακών Υπηρεσιών να έρθουν σε επικοινωνία με τις κατά τόπους αναπηρικές οργανώσεις, ώστε να αφουγκραστεί ο Οργανισμός τις επιμέρους ανάγκες που έχουν τα άτομα με αναπηρία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Στυλιανός Πλιάκης και ο υποδιοικητής, Νίκος Βιταντζάκης με τα στελέχη του Οργανισμού στην κεντρική υπηρεσία και τις περιφερειακές Διευθύνσεις.

Προηγούμενο άρθρο Στην FOOD EXPO συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για τις προοπτικές της κτηνοτροφίας