Ειδήσεις

Συντονισμός για αλληλεγγύη στους μετανάστες και για αντιπολεμική δράση


Πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια ξεριζωμένοι, φτώχεια κι εξαθλίωση, η Μεσόγειος νεκροταφείο χιλιάδων προσφυγόπουλων, “κροκοδείλια” δάκρυα και αισχρά παζάρια των ισχυρών της γης πάνω στα αθώα θύματα πολέμων,για τους οποίους έχουν τεράστια ευθύνη κυβερνήσεις και υπερεθνικοί οργανισμοί (ΕΕ, ΝΑΤΟ), φράχτες να υψώνονται παντού, κλείσιμο συνόρων, στρατόπεδα συγκέντρωσης να χτίζονται για να στοιβάξουν ταλαιπωρημένες ψυχές, και το ΝΑΤΟ να προετοιμάζεται να εμπλακεί σε ρόλο “χωροφύλακα” στο Αιγαίο, για να “προστατεύσει” τα θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε. όπως γίνεται και από κοινές περιπολίες της FRONTEX με δυνάμεις ταχείας επέμβασης της Ε.Ε..
Αν τα παραπάνω αποτελούν τις δραματικές κι επικίνδυνες πτυχές μιας αμείλικτης πραγματικότητας, το πρωτόγνωρο και συνταρακτικό κίνημα ανθρωπιάς, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, με πολύμορφες καθημερινές δράσεις σε κάθε μέρος της χώρας μας, έχει συγκλονίσει κάθε άνθρωπο στον πλανήτη μας.
Οι εικόνες αυτές, και στην πόλη μας εδώ και μέρες, δεν αποτελούν απλά ένα στιγμιότυπο των δελτίων ειδήσεων, μα πραγματικότητα στις ζωές και τις ψυχές μας. Και η πρώτη διέλευση και παραμονή εκατοντάδων προσφύγων στην πόλη μας πριν 2 βδομάδες, όπως και η φιλοξενία 201 προσφύγων αυτές τις μέρες στο Φρούριο, απέδειξαν και αποδεικνύουν περίτρανα πως η κοινωνική πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής μας δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους, και έστειλαν μήνυμα πως εχθρός μας είναι ο πόλεμος κι όχι οι πρόσφυγες!
Οι πρόσφυγες αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας και έχουν δικαιώματα: πρέπει να τους δοθεί άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα, να μην κλείσουν τα σύνορα για αυτούς,να στεγαστούν σε ανοικτές δομές εντός του αστικού ιστού των πόλεων, με βασική ευθύνη της πολιτείας και της Τ.Α.
Ο Συντονισμός για την αλληλεγγύη στους μετανάστες και την αντιπολεμική δράση, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους των κινημάτων αλληλεγγύης, συνδικαλιστές, συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, συνδικαλιστικές παρατάξεις, στην προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης της κοινωνίας, αποφάσισε, μετά από ανοικτές συσκέψεις, τη διοργάνωση ενός διημέρου εκδηλώσεων αφιερωμένου στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την αντιπολεμική δράση.
Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει τα εξής:

-Την Παρασκευή 18.3 στις 8:00μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο: ” ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ανοικτά σύνορα”, και ομιλητές τους:
Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του Κέντρου Ερευνών της Ο.Λ.Μ.Ε. και του Συντονισμού για το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων,
Κώστα Ήσυχο, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε, υπεύθυνος του Τμήματος εξωτερικής πολιτικης της ΛΑ.Ε.,
Κώστα Μιχαλάκη, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Τρικάλων.

– Το Σάββατο 19.3. στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κι εναντίωσης στον πόλεμο, τη νατοϊκή εμπλοκή και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και έκθεση φωτογραφίας για τους πρόσφυγες.

Καλούμε τον τρικαλινό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα σωματεία και τα κινήματα αλληλεγγύης, να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν τις διήμερες εκδηλώσεις, στέλνοντας, για ακόμη μια φορά, ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ειρήνης.

Προηγούμενο άρθρο 27χρονος Τρικαλινός κυκλοφορούσε με 1,5 κιλό κάνναβη
Επόμενο άρθρο Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στο Δ’ Ποιητικό Συμπόσιο του 3ου ΓΕΛ