Ειδήσεις

Συνθήκες ασφαλούς άθλησης στο κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας


Συνθήκες ασφαλούς άθλησης εξασφαλίζει για τους τρικαλινούς στο κλειστό Γυμναστήριο της «Μπάρας» ο Δήμος Τρικκαίων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2016 τη σχετική μελέτη με τίτλο  «Επισκευή ΕΑΚ Μπάρας» με ποσό 70.000 ευρώ που θα δοθούν από τον ίδιο τον Δήμο. τα χρήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της συνετής οικονομικής διαχείρισης, που επιστρέφει στους τρικαλινούς ε άμεσα έργα.
Η μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προβλέπει ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς θα πραγματοποιηθούν:

– αποκατάσταση των φθορών και της απρόσκοπτης απορροής των όμβριων υδάτων στην στέγη του κτηρίου
– εργασίες επισκευής  σε χώρους των αποδυτηρίων (επιχρίσματα ,αντικατάσταση μπαταρίας όπου χρειάζεται)
– εργασίες πλήρους συντήρησης και διαγράμμισης του ξύλινου παρκέ  στον χώρο του γηπέδου μπάσκετ,
– χρωματισμοί εσωτερικά του γηπέδου,
–  επισκευές στις εξωτερικές θύρες του κτιρίου και σε κάποιες εσωτερικές,
– μετατροπή συστήματος θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης από καύσιμο πετρέλαιο σε φυσικό αέριο (με αποξήλωση και μεταφορά  της δεξαμενής πετρελαίου και του καυστήρα πετρελαίου),
–  αντικατάσταση των θερμαντικών σωμάτων και ανακατασκευή του Γενικού Ηλεκτρικού πίνακα με επανασύνδεση των επί μέρους ηλεκτρικών γραμμών.

Οι εργασίες αυτές, μόλις επιλεγεί ο ανάδοχος, θα ξεκιήσουν χωρίς να παρεμποδιστεί ο προγραμματισμός και οι προπονήσεις των σωματείων. Εχει ληφθεί ήδη ειδική μέριμνα για αυτό.
ΜΕ το έργο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων συμπληρώνει την παρέμβασή του στις εγκαταστάσεις της Μάρας. Ηδη, η μελέτη για τις παρεμβάσεις στο διπλανό Δημοτικό Κολυμβητήριο έχει αποσταλεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να χρηματαδοτηθεί με περίπου 380.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της.
Σε συνδυασμό με:
– τα έργα στον χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου
– τις αποκαταστάσεις στο ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου και στον βοηθητικό χώρο άθλησης

– τον ηλεκτροφωτισμό στο βοηθητικό γήπεδο του Σταδίου

– τα έργα στα γήπεδα Κηπακίου και Πύργου

– τον Ενιαίο Κανονισμό Αθλητικών Εγκαταστάσεων,

ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει αυτό που έλειπε από την τοπική κοινωνία: έργα ανακατασκευής και μεγάλης κλίμακας συντήρησης των εγκαταστάσεων για αθλητική χρήση. Εργα που αφορούν στην εξασφάλιση ουσιαστικών συνθηκών άθλησης και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αθλούμενων. Εργα με στόχο την ενίσχυση, τόσο του μαζικού, όσο και του σωματειακού αθλητισμού, σε μια πόλη με έντονο το αθλητικό στοιχείο και τις πανελλήνιες διακρίσεις.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Ιδανικές για έξι ομάδες παθήσεων οι ιαματικές πηγές Ριζώματος
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ