Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε σχολεία των Τρικάλων


Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να μετρά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε δημόσιους χώρους και σχολεία. Αυτή τη φορά, η κινητή μονάδα που διαθέτει ο Δήμος, με τη συνεργασία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) μεταφέρθηκε στο 18ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων.
Στόχος της μέτρησης είναι, ο διαρκής έλεγχος της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Τα όρια αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση και συνεχή ενημέρωση.
(τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βλέπετε στον σύνδεσμο https://paratiritirioemf.eeae.gr/el/component/emf/614?view=area&layout=infograph#chart).
Για τον λόγο αυτόν, από την πρώτη στιγμή που ο Δήμος Τρικκαίων υλοποίησε τη συγκεκριμένη συνεργασία (Αύγουστος του 2019), διαθέτει ΟΛΑ τα δεδομένα ΑΝΟΙΧΤΑ σε κάθε πολίτη.
Μέσω της ιστοσελίδας του και της ειδικής ενότητας Ποιότητα Ζωής – Μετρήσεις, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει επακριβώς τα όρια και τις μετρήσεις που έχουν γίνει.

(διαθέσιμα στον σύνδεσμο https://trikalacity.gr/poiotita-zois-metriseis/ μαζί με τις υπόλοιπες μετρήσεις στο περιβάλλον).

Εξάλλου, εκτός από σχολεία, ο Δήμος Τρικκαίων έχει μετρήσει με 4 σταθερούς σταθμούς και την κινητή μονάδα, άλλα 13 σημεία για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2019, ο Δήμος Τρικκαίων, μεριμνώντας πάντα για τους κατοίκους, πραγματοποίησε μετρήσεις και με χειροκίνητη μονάδα, σε συνεργασία με εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
(Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο

https://trikalacity.gr/arnitikes-metriseis-gia-ilektromagnitiki-aktinovolia-sta-trikala/).

 

Το 18ο Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο διδακτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μετέχει στο πρόγραμμα μετρήσεων (προηγήθηκε το 7ο Γυμνάσιο) . Αυτό το πρόγραμμα είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη ανάμεσα στους εκπροσώπους και υπευθύνους της σχολικής κοινότητας (προϊσταμένη Β/θμιας εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Αναλυτικά στον σύνδεσμο https://trikalacity.gr/o-d-trikkaion-enimeronei-ti-scholiki-koinotita-gia-metriseis-ilektromagnitikis-aktinovolias/).

Πλέον, με βάση τις αιτήσεις και τον προγραμματισμό, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να μετρά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα Τρίκαλα, με γνώμονα πάντα τη γνώση και την ενημέρωση των πολιτών για θέματα που τον αφορούν.

Προηγούμενο άρθρο Συναντίληψη και συνεργασία ΚΕΔΕ – Επιτροπής Ελλάδα 2021
Επόμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον κορωνοϊό