Ειδήσεις

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη


Συνεχίζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελάτε να ανεβούμε τη σκάλα της αγάπης και της συνεργασίας, με παραμύθια και ιστορίες» με την εκπαιδευτικό Γεωργία Μπουροκώστα για μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού με στόχο τη νοητική, γνωστική, κινητική και συναισθηματική ανάπτυξη καθώς και την ψυχαγωγία τους.
Η κ. Μπουροκώστα αφηγείται με γλαφυρότητα και παραστατικότητα τα βιβλία της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Η σκάλα της αγάπης» και «Ο πιο χαρούμενος» των εκδόσεων «Σαββάλας» Την αφήγηση της κάθε ιστορίας-παραμυθιού συνοδεύουν δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο (συζήτηση, ψυχοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές, δραματοποίηση).
Το σκηνικό της δράσης φιλοτεχνημένο με ζήλο και με την ιδιαίτερα τρυφερή αισθητική ματιά της Γεωργίας Μπουροκώστα συνδράμει στην καλύτερη βιωματική προσέγγιση των παιδιών με τις έννοιες της φιλίας, της συνεργασίας, του σεβασμού, της αλληλοβοήθειας και της αγάπης, έννοιες που αβίαστα ρέουν στα παραμύθια της Γ. Τσορώνη-Γεωργιάδη . Η συμμετοχή των παιδιών είναι πραγματικά ενθουσιώδης.
Ήδη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν τμήματα Δημοτικών σχολείων του Παλαιομονάστηρου, του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, της Πηγής και του 17ου & 5ου Τρικάλων και μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα συμμετάσχουν άλλα δεκατρία τμήματα Δημοτικών σχολείων.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
Επόμενο άρθρο Η Δημοτική Βιβλιοθήκη για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου