Ειδήσεις

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων & Volton για εξοικονόμηση ενέργειας από μαθητές/τριες


Ενα διαφορετικό μάθημα για την ενέργεια και τους τρόπους εξοικονόμησής της, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν σε διάστημα 2 ημερών (1 και 2 Νοεμβρίου 2022), μαθητές και μαθήτριες 3 σχολείων του Δήμου Τρικκαίων.
Οι 300 μαθητές/τριες των τριών τελευταίων τάξεων των Δημοτικών σχολείων  27ο, 28ο και 2ο έμαθαν, πώς μπορούν να συμβάλλουν στην πράξη, με απλές συμβουλές, στην προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, λαμβάνοντας και συμβολικά δώρα από την πλευρά της Volton. Η δράση του Δήμου Τρικκαίων και της εταιρείας Volton πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων για ενίσχυση των προσπαθειών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. Εξάλλου η συνεργασία υφίσταται και με διαφορετικό τρόπο, καθώς η εταιρεία ρευματοδοτεί τον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «εγκαινίασε» τη δημόσια διαβούλευση και τις δράσεις για τη Στρατηγική Ενεργειακής Μετάβασης που ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων, με την παρουσίαση αυτής της Στρατηγικής στο Μουσείο Τσιτσάνη, την 1η Νοεμβρίου 2022, στη βάση και συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα Villawatt.
Μάλιστα από την πλευρά της Volton, ο Δ/ντης Εταιρικών Πελατών κ. Ηλίας Πολυχρονόπουλος, τόνισε την ενεργή δράση της εταιρίας στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας  χαιρετίζοντας την πρώτη ημέρα της δράσης στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνίας να μετέχει σε παρόμοια προγράμματα, να ενημερώνεται και να αποτελεί μέρος της λύσης στο ενεργειακό πρόβλημα.
Τη δράση υλοποίησαν από κοινού οι κ. Νίκος Γεωργούσης από το Τμήμα Μάρκετινγκ και η κ. Κατερίνα Γκίνη, Δ/ντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Volton, δηλώνοντας σχετικά: «H εξοικονόμηση ενέργειας και η ορθολογική χρήση της βρίσκεται στον πυρήνα της δράσης μας και ως εταιρία επιδιώκουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Η συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου Τρικκαίων είναι μια εξαιρετική δράση και είμαστε πραγματικά περήφανοι που συμμετείχαμε έμπρακτα στην πρωτοβουλία αυτή».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Τρικάλων, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Νέα ασφαλτόστρωση στο δρόμο από Καλαμπάκα προς Κρύα Βρύση