Συνελήφθη 41χρονος Τρικαλινός – Την ώρα που τοποθετούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο στα Τρίκαλα


Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες χθες (03-04-2012) στα Τρίκαλα, 41χρονος ημεδαπός, κατά το χρόνο που πυροδοτούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό, που είχε τοποθετήσει ο ίδιος λίγο πριν, κάτω από το εμπρόσθιο μέρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο δημοτικό χώρο ελεύθερης στάθμευσης.
Από την πυροδότηση προκλήθηκε πυρκαγιά και υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο μέρος του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων.
Στο χώρο  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
·    δύο (2) φιαλίδια βουτανίου (γκαζάκια), το ένα από τα οποία είχε ήδη εκραγεί,
·    ρούχα (ζακέτα και μπλούζα) εμποτισμένα με οινόπνευμα και μερικώς καμένα,
·    ένα (1) κουτί σπίρτα,
·    μία (1) πέτρα και
·    αποκόμματα χαρτιού μερικώς καμένα.

Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ψαλίδι και ένας ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε :
·    ατομικά έγγραφα,
·    αποκόμματα εφημερίδων,
·    ένα κουτί με σπίρτα και
·    ένα τετράδιο, με χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με την έκρηξη που έλαβε χώρα την 25-03-2012 σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στα Τρίκαλα.
Η σύλληψη του δράστη είναι αποτέλεσμα συστηματικής αστυνομικής έρευνας και κατάλληλα σχεδιασμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, το οποίο ενεργεί  την προανάκριση .
Όπως προέκυψε από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας ο 41χρονος τον μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, τοποθέτησε παρόμοιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, προκαλώντας υλικές ζημιές, στις ακόλουθες περιπτώσεις:
·    πρώτες πρωινές ώρες της 13-03-2012 στον προαύλιο χώρο του κτιρίου στέγασης της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Τρικκαίων,
·    βραδινές ώρες της 18-03-2012 σε υπαίθριο χώρο, παρακείμενο του χώρου στάθμευσης των οχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων,
·    βραδινές ώρες της 25-03-2012 στα Τρίκαλα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του Υποδιοικητή της Σ.Μ.Υ. και
·    βραδινές ώρες της 28-03-2012 στα Τρίκαλα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας πρώην Δημάρχου Τρικάλων.
Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, έκρηξη, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και όπλα και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, ενώ θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα επισκέψεων της Τετάρτης 4 Απριλίου των συνεργείων της ΕΑΣ Τρικάλων για το ΟΣΔΕ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Ανασκόπησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INDEPENDENT