Συνεδρίαση του Δ. Τρικκαίων για τη σύσταση επιτροπής ονοματοθεσίας οδών, πλατειών συνοικιών


Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων στην προγραμματισμένη συνεδρίαση είναι και η σύσταση Επιτροπής Ονοματοθεσίας οδών, πλατειών,συνοικιών κ.λ.π., γνωμοδοτικού χαρακτήρα προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι αυτό που θα προβαίνει τελικά στη λήψη των αποφάσεων.

Έργο

Έργο της παραπάνω Επιτροπής θα είναι να γνωμοδοτεί επί της ονομασίας των οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων της πόλης των Τρικάλων και των Ενοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, ως εξής:

  • Να γίνεται επιλογή προσώπων με διακεκριμένη και αναγνωρισμένη προσφορά στην πολιτική, αυτοδιοικητική, πολιτιστική, οικονομική, κοινωνική, κλπ. ζωή, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.
  • Να λαμβάνει υπόψη την τοπική ιστορία και γεωγραφία (ιστορικά γεγονότα, πρόσωπα, περιοχές, κλπ.).
  • Να ισχύει ο κανόνας της παρέλευσης είκοσι (20) ετών από την εκδημία ως προϋπόθεση για να τιμηθεί ο εκλιπών με την ονοματοθεσία. Κατ’ εξαίρεση μπορεί να συντμηθεί για κάποιο πρόσωπο ο παραπάνω χρόνος των 20 ετών, εφόσον υπάρχει εισήγηση της Επιτροπής με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών της, και εν συνεχεία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την ίδια αυξημένη πλειοψηφία.
  • Να φροντίζει για τις αναγκαίες θεματικές ομαδοποιήσεις ανά περιοχές, ώστε να γίνεται ευκολότερα ο προσανατολισμός.
  • Να κάνει την αναγκαία αιτιολόγηση για κάθε πρόταση.
  • Να συνεδριάζει μία (1) φορά το τρίμηνο ή όποτε καλείται από τον Πρόεδρό της.
  • Να υποβάλλεται στην Επιτροπή σχετική εισήγηση από το Συμβούλιο κάθε Δημοτικής Τοπικής Κοινότητας για τα θέματα, που αφορούν την περιοχή της
  • Να τηρούνται πρακτικά των συνεδριάσεων και να γίνεται εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα υποστηρίζεται από τα μέλη της.

Ο Πρόεδρος, τα μέλη της ως άνω Επιτροπής και η γραμματειακή υποστήριξη, θα οριστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τρόπο ώστε να καθίσταται αποτελεσματική και ευέλικτη ως προς τη λειτουργικότητά της. Ο αριθμός των μελών και η ιδιότητά τους, επαφίεται στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Του Αποστόλη Ζώη

Προηγούμενο άρθρο Δεν θα λειτουργήσει σήμερα το Δ.Σ στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου
Επόμενο άρθρο Συνέντευξη του Δήμου Τρικκαίων για το δεύτερο κύμα χιονιά