Συνεδρίασε το Νομαρχιακό όργανο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


Με μοναδικό θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, συνεδρίασε την Τρίτη 20-4-2010 στο Νομαρχιακό Κατάστημα το Νομαρχιακό Συντονιστικό Όργανο παρουσία του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και των εμπλεκόμενων φορέων Ειδικότερα κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν η πορεία και ο βαθμός υλοποίησης των μέτρων πρόληψης πυρκαγιών από τις υπηρεσίες και τους ΟΤΑ, καθώς και οι απόψεις των Δημάρχων και Προέδρων των Κοινοτήτων για τα μέτρα που προτάθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, την Διεύθυνση Δασών Τρικάλων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα εκφράστηκαν οι ανησυχίες κυρίως των Δημάρχων για τους πόρους και τα χρήματα που θα πάρουν οι ΟΤΑ από την Πολιτεία, μιας και η χώρα μας διανύει κρίσιμη οικονομική περίοδο και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι τα χρηματικά ποσά που θα διανεμηθούν στους ΟΤΑ για την Πολιτική Προστασία.

Αρχικά ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης τόνισε ότι η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπιστεί όποιο φαινόμενο παρουσιαστεί. «Πρέπει να συντονιστούμε σε κάθε εκδήλωση φυσικού φαινομένου και οι τρεις φορείς Δήμοι, Νομαρχία και Πυροσβεστική Υπηρεσία πρέπει να ενημερώνονται άμεσα και να γίνεται κινητοποίηση όλου του ανθρώπινου και μηχανικού εξοπλισμού».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την ανησυχία για τα χρήματα π[ου θα διατεθούν στους ΟΤΑ να είναι έκδηλη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Σκοπός του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου είναι να συντονίσει όλες τις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ιδιαίτερα πυρκαγιών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ευελπιστούμε ότι και φέτος θα αντιμετωπίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο όποιο φυσικό φαινόμενο παρουσιαστεί. Αυτό που προέχει είναι ο κάθε πολίτης να είναι υπεύθυνος, να θεωρεί τα δημόσια δάση δική του περιουσία και σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί όλοι να βοηθήσουμε».

Προηγούμενο άρθρο Σύμβαση για ένα σημαντικό έργο υπέγραψε ο νομάρχης Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Ορκομωσία νέας υπαλλήλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης