Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δ.Σ του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α


To Δ.Σ. του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Φροντίδας &

Αλληλεγγύης (Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α.) του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» συνεδρίασε την  Τρίτη  20-6-2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο και έλαβετις παρακάτω αποφάσεις.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

  1. 1.     Ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη, ψήφισε  πίστωση και δέσμευσε  ποσό 984,00 € του προϋπολογισμού  οικονομικού έτους 2012 για την μετακίνηση της ομάδας χορευτικού του 4ου παραρτήματος ΚΑΠΗ στον Δήμο Θερμαϊκού στις 22 Ιουνίου 2012.
  2. 2.     Ενέκρινε ομόφωνα δαπάνες, ψήφισε  πιστώσεις και δέσμευσε  ποσά του προϋπολογισμού  οικονομικού έτους 2012 για την κάλυψη αναγκών Δ/νσεων του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός»
  3. 3.     Ενέκρινε ομόφωνα: Α) τους όρους της Διακήρυξης  για την διενέργεια  πρόχειρου διαγωνισμού έτους 2012  προμήθειας χλωρίου και χημικών προϊόντων για την συντήρηση του νερού και τη σωστή  απολύμανση των κολυμβητικών δεξαμενών των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Μπάρας της Διεύθυνσης Αθλητισμού – Πολιτισμού   του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» Β) τον Ενδεικτικό Προϋπολογισμό –  Τεχνικές Προδιαγραφές, Γ) την συγγραφή  των υποχρεώσεων  που αφορούν το διαγωνισμό.
  4. 4.     Ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη, ψήφισε πίστωση  και δέσμευσε ποσό για την προμήθεια χλωρίου και χημικών προϊόντων για την συντήρηση του νερού και τη σωστή  απολύμανση των κολυμβητικών δεξαμενών των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Μπάρας της Διεύθυνσης Αθλητισμού – Πολιτισμού   του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».
  5. 5.     Ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων για τη διεξαγωγή του αγώνα κατάταξης (μπαράζ) της FOOTBALL LEAGUE -2 Ο.Π.Α.Π.

 

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. 6.     Ενέκρινε κατά πλειοψηφία τις προτάσεις της Δ/νσης Αθλητισμού-Πολιτισμού για την  πραγματοποίηση εκδηλώσεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μειοψηφούντων των κ.κ. Γιώργου Καϊκη και Στέφανου Γκότζια επειδή οι προτάσεις αυτές δεν στηρίζουν αφενός την ανάπτυξη και προβολή του πρωτογενούς πολιτισμού αλλά αποτελούν μόνο φιλοξενία και “μανατζάρισμα” καλλιτεχνικών σχημάτων κυρίως της Αθήνας και αφετέρου  αγνοούν τις πολιτιστικές ανάγκες των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Τρικκαίων.
  2. 7.     Ρύθμισε ομόφωνα θέματα που αφορούν στην λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του ΟΑΠΚΦΑ «Ο Ασκληπιός».
  3. 8.     Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πραγματοποίηση καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του ΟΑΠΚΦΑ «Ο Ασκληπιός» με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη»  στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Future Library και απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, με την  εμπλοκή γονέων και ενηλίκων και με σκοπό να ζωντανέψουν τις βιβλιοθήκες έτσι ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς.    Διαφώνησαν οι κ.κ. Γιώργος Καϊκης , Στέφανος Γκότζιας και Βασίλης Ζώης υποστηρίζοντας ότι  η ανάπτυξη δράσεων στη Δ.Βιβλιοθήκη και γενικότερα ο πολιτισμός και η παιδεία αποτελούν υποχρέωση της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι ιδιωτικών εταιριών όπως είναι η «Future Library : Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» που λειτουργεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ,δηλαδή του ιδιωτικού κεφαλαίου.
  4. 9.     Ενέκρινε ομόφωνα την δαπάνη για αγορά βιβλίων στη Δημοτική  Βιβλιοθήκη.
  5. 10.            Καθορίσε ομόφωνα τους όρους χρήσης της πισίνας του Αγ. Γεωργίου και κατά πλειοψηφία την τιμή εισόδου για το κοινό σε καθημερινή βάση ,ήτοι ένα (1) € για τους ενήλικες και μισό (0,50) € για τα παιδιά. Διαφώνησαν οι κ.κ. Γιώργος Καϊκης , Στέφανος Γκότζιας και Βασίλης Ζώης υποστηρίζοντας ότι η πισίνα είναι δημοτικός χώρος αθλητισμού και επειδή ο αθλητισμός είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό δικαιούνται όλοι να το απολαμβάνουν δωρεάν.
  6. 11.            Όρισε ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής επιλογής νηπίων για το σχολικό έτος 2012-2013.
  7. 12.            Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την απαλλαγή  γονέων από την υποχρέωση καταβολής της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) για την φιλοξενία των παιδιών τους   στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΠΚΦΑ του Δήμου Τρικκαίων « Ο Ασκληπιός» κατά το σχολικό έτος 2011-2012 για διάφορους λόγους. Διαφώνησαν οι κ.κ. Γιώργος Καϊκης  και Στέφανος Γκότζιας υποστηρίζοντας την βασική τους θέση ότι η κοινωνική μέριμνα για την φροντίδα των νηπίων είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους ανεξαίρετα.
  8. 13.            Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πραγματοποίηση παραστάσεων του κουκλοθέατρου Λαμίας σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων. Παρόντες δήλωσαν οι κ.κ. Γιώργος Καϊκης  και Στέφανος Γκότζιας.
  9. 14.            Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αίτηση του Συλλόγου Φίλων παραπληγικών και κινητικά Αναπήρων Κεντρικής Μακεδονίας για την τοποθέτηση φακέλων με εκπαιδευτικό  υλικό  στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. << Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ >> του Δήμου Τρικκαίων με σκοπό την προαιρετική αγορά τους, από τους γονείς που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του συλλόγου. Μειοψήφισαν οι κ.κ. Γιώργος Καϊκης  και Στέφανος Γκότζιας διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη εγκατάλειψη των αναπήρων από την Πολιτεία η οποία τους αναγκάζει να προσφεύγουν σε εμπόριο υλικών για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους. Παρών ψήφισε ο κ. Βασίλειος Ζώης.
  10. 15.            Απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του κ. Αθανασίου Μπαντή για συμβιβασμό-κατάργηση δίκης και αποφάσισε την άσκηση έφεσης κατά της αρ. 70/2009 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων.
  11. 16.            Ενέκρινε ομόφωνα την αίτηση του  κ. Γεωργίου Οικονόμου περί επιστροφής χρημάτων,ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διάλεξη Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη στη ΣΜΥ
Επόμενο άρθρο Παραγγελίες λαδιού και ρυζιού από τη Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων