Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Διοικητικό συμβούλιο του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α


Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Διοικητικό συμβούλιο του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγγύης (Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α) του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

συνεδρίαση στην οποία έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις:

 

 

Εκτός ημερήσιας διάταξης

 

 

 

Εγκρίθηκε η δαπάνη, ψηφίσθηκε η πίστωση και η δέσμευση ποσού ύψους

 

 

15.000 € του προϋπολογισμού για την απ΄ ευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών στο γραφείο « Mental-Ολοκληρωμένες Οικονομοτεχνικές & Μηχανογραφικές υπηρεσίες» για την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων των πρώην ΝΠΔΔ και την συντήρηση των εφαρμογών, την συντήρηση και υποστήριξη του λογισμικού του ΟΑΠΚΦΑ «Ο Ασκληπιός» οικονομικού έτους 2011

.

 

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης

 

 

1

. Ψηφίσθηκε ομόφωνα η πίστωση και δέσμευση ποσού του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 για την χορήγηση χριστουγεννιάτικων δώρων στα νήπια που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς σύμφωνα με την αρ. 131/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός

».

 

 

2

 

 

. Εγκρίθηκε ομόφωνα : α) το πρακτικό αξιολόγησης των αποτελεσμάτων ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης έτους 2011 για τις ανάγκες των Δ/νσεων του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός»

β) η γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής και γ) έγινε κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

 

 

 

3

. Αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση της υπ΄αρ.104/2011 απόφασης του Δ.Σ. του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός» «Περί καθορισμού χρηματικού αντιτίμου για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Δ/νσης Αθλητισμού & Πολιτισμού του ΟΑΠΚΦΑ του Δήμου Τρικκαίων «Ο Ασκληπιός» για τις προπονήσεις Ερασιτεχνικών και Επαγγελματικών Αθλητικών Συλλόγων»

ως εξής:

Α) Οι σύλλογοι του κλασσικού αθλητισμού, ήτοι ο «Γυμναστικός σύλλογος Τρικάλων

 

 

», η «Γυμναστική Ένωση Αθλητών Τρικάλων» και ο «Ζευς» απαλλάσσονται, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους ,από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΠΚΦΑ «Ο Ασκληπιός»

λόγω έλλειψης εσόδων και απουσίας κρατικής χρηματοδότησης.

Β) Παρόμοια αιτήματα υποβαλλόμενα από Αθλητικούς συλλόγους, σωματεία και Ακαδημίες Αθλητικών συλλόγων θα εξετάζονται κατά περίπτωση από το Δ.Σ. του ΟΑΠΚΦΑ «Ο Ασκληπιός

 

 

 

».

 

Γ) Το προκαθορισμένο παράβολο χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΠΚΦΑ «Ο Ασκληπιός

» για τους Αθλητικούς συλλόγους, σωματεία και Ακαδημίες Αθλητικών συλλόγων για το σχ. έτος 2011-2012 θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, ήτοι έως τις 31-12-2011 η πρώτη και έως 31-1-2012

η δεύτερη.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης

 

 

»

Γ.Καϊκης και Σ.Γκότσιας διαφώνησαν εν συνόλω διότι έτσι τίθεται ο αθλητισμός σε ανταποδοτική βάση ενώ πρόκειται για ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία για να μην επιβαρύνεται το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών .

 

 

 

4

. Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Τρικάλων περί της έκπτωσης επί των διδάκτρων για την φοίτηση τέκνων δημοτικών υπαλλήλων σε εκπαιδευτικά τμήματα του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός»

με το αιτιολογικό – κατά την πλεοψηφία – της ίσης μεταχείρισης των πολιτών. Οι κ.κ. Γ. Καϊκης και Σ. Γκότσιας το καταψήφισαν διότι τάσσονται κατά της ανταποδοτικότητας των κοινωνικών αγαθών -όπως είναι η μουσική και εικαστική παιδεία – που οφείλει η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσφέρει δωρεάν.

 

 

 

5

. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα πρακτικής άσκησης σε δομή της Δ/νσης Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγγύης του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός»

του Ε. Αναγνωστόπουλου, αποφοίτου του τμήματος Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης του Θεσσαλικού ΙΕΚ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αφήγηση παραμυθιών από την κ. Μαρία Κατσανούλη στα παιδιά του Ε΄ και ΣΤ΄ Βρεφ/κών Τμημάτων
Επόμενο άρθρο Ποιοτική μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα - Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 21.30 μ.μ.