Ειδήσεις

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων: Ενώνουμε τις φωνές μας για την προστασία του φυσικού πλούτου


Συνεχίζουμε τις δράσεις μας ενάντια στις τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές στην περιοχή μας. Μετά τη δράση μας στις 5 Ιούνη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος– ενάντια στη  θανατηφόρα ρύπανση του Πηνειού από τυροκομικές κι άλλες βιομηχανίες που τον βρωμίζουν με τα λύματά τους, συνεχίζουμε ενάντια στη μετατροπή  των βουνοκορφών της περιοχής μας σε δάσος ανεμογεννητριών για τα κέρδη των «επενδυτών».

Την Κυριακή 21 Ιούνη, συμμετέχουμε σε μια διαφορετική διαμαρτυρία που διοργανώνεται στην Καρδίτσα από το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα

για την προστασία των δικαιωμάτων του λαού, του ενεργειακού και φυσικού πλούτου της χώραςστο οποίο συμμετέχουν δεκάδες εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς. Ενώνουμε τις φωνές μας με δεκάδες καλλιτέχνες

σε μια μουσική διαμαρτυρία, στις 20.30 στην πλατεία Παυσιλύπου.

Στη μουσική διαμαρτυρία συμμετέχουν οι τραγουδοποιοί: Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Μυστακίδης, Αγγελής Γιώργος, Αλεξανδρής Γιώργος, Γατσαποστόλης Στέφανος, Γιαννούλα Ειρήνη, Δημάκης Βαγγέλης, Καραδήμος Γιώργος, Κατσάνος Χρήστος, Λατσάρας Δημήτρης, Μιαρίτης Δημήτρης, Μουλιάκος Ναπολέων, Μπαλάφας Δήμος, Οικονόμου Ντίνος, Οικονόμου Φάνης, Παπαδημητρίου Άγγελος, Πεταλάς Νίκος, Πέτσα Ρίτσα, Φιαλιάγκας Άρης.

Ο νέοςπεριβαλλοντοκτόνος νόμος που πρόσφατα έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή,ως συνέχεια των νομοθετικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων,δίνει γη και  ύδωρ στα επιχειρηματικά συμφέροντα  για να κερδοφορήσουν , πατώντας πάνω  στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού. Η “πράσινη οικονομία“, το “Πράσινο NewDeal”, οι “πράσινες επενδύσεις” που ακούμε συχνά  δεν έχουν καμιά σχέση με τη γνήσια αγωνία για τη φύση και το πράσινο.  Προωθούν νέα κερδοφόρα διέξοδο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, , αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο λαό, στο περιβάλλον, στα δάση. Άλλωστε και ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) “υποδεικνύει” στην κυβέρνηση την “ταχύτερη περιβαλλοντική αδειοδότηση για περισσότερες επενδύσεις”. Η δήθεν πράσινη ανάπτυξη αποδεικνύεται   κατάμαυρη , γιατί κερδισμένοι βγαίνουν οι επενδυτές και χαμένος ο λαός.

Είναι ξεκάθαρο και το ζούμε χρόνια, η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των ποταμών, των βουνών, όπως ο Ασπροπόταμος και τα Άγραφα ,  του φυσικού περιβάλλοντος για νέες επενδύσεις το καταστρέφει και το βάζει σε νέους κινδύνους. Το περιβάλλον δεν είναι απλά μία πηγή ζωής, η διασφάλιση της προστασίας του είναι καθήκον μας, για τις νεότερες γενιές για την ποιότητα ζωής μας. Είναι αδύνατο να μπορούμε να ζήσουμε σε ένα περιβάλλον που βάζει μπροστά την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι σε αυτή επίθεση στο περιβάλλον, τη ζωή, τα δικαιώματά μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, οργανώνουμε τη δική μας απάντηση. Να υψώσουμε τείχος αντίστασης, σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς.

  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα, που γίνεται μέσα από την εγκατάσταση ιδιωτικών αιολικών πάρκων που σχεδιάζονται να λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος και όχι για τις δικές μας ανάγκες.
  • Λέμε όχι στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος , του Ασπροπόταμου , των Αγράφων κ.α.για τα κέρδη των «επενδυτών».
  • Δίνουμε μάχη για να έχουν πρόσβαση σε επαρκή και φθηνή Ενέργεια τα λαϊκά νοικοκυριά, τη μείωση – εξάλειψη του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας μας, την ασφάλεια των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και στο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
  • Μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και πετρελαίου.
  • Ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου, για την κάλυψη των αρδευτικών, περιβαλλοντικών αναγκών της περιοχής, με παράλληλη κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων για την παραγωγή φτηνού ρεύματος για τον λαό.
  • Αποκλειστικά κρατικός, ενιαίος φορέας για την Ενέργεια, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς του λαϊκού  κινήματος , κάθε εργαζόμενο να ενώσουμε τη φωνή μας για την προστασία των δικαιωμάτων του λαού, του ενεργειακού και φυσικού πλούτου της χώρας :

την Κυριακή 21 Ιούνη, στη μουσική διαμαρτυρία

στις 20.30 στην πλατεία Παυσιλύπου στην Καρδίτσα.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λιμνοδεξαμένη για την άρδευση 1.200 στρεμμάτων στο Παλαιομάστηρο
Επόμενο άρθρο Γνωριμία με τον Ευεργετινό – Του πρωτ. Αθανασίου Τύμπα, θεολόγου – μουσικού