Ειδήσεις

Συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ


Από τον Ιανουάριο του 2021 το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ λειτουργεί απρόσκοπτα σε Λάρισα και Τρίκαλα το «Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα»,στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Η λειτουργία του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας ήρθε να ενισχύσει το δίκτυο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, μέσω της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής προκατάρτισης, καθώς και της συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο σε νομικά θέματα, όσο και σε θέματα που άπτονται της ενσωμάτωσης των μελών του προγράμματος στην κοινωνία.

Το ΚΕΘΕΑ θεωρεί την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση  βασικό πυλώνα της διαδικασίας απεξάρτησης και κομβικό σημείο για τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος και την πρόληψη της υποτροπής.

Αναλυτικά οι δράσεις που λειτουργούν από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι:

  • Μαθήματα πληροφορικής σε οργανωμένη αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  • Ομαδική και ατομική συμβουλευτική.
  • Νομική υποστήριξη, που περιλαμβάνει ενημέρωση και συμβουλευτική σε εκκρεμείς νομικές υποθέσεις και ενημέρωση για τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος περί ναρκωτικών.

Από την αρχή της λειτουργίας του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας έως και σήμερα, έχουν δεχτεί υπηρεσίες 118 άτομα που είναι ενταγμένα στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Η λειτουργία του «Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Στοιχεία επικοινωνίας

 

  • Λάρισα: 2ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης

Τλφ.: 2410251853

 

  • Τρίκαλα: Αγ. Νικολάου 10

Τλφ.: 2431029921

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προχωρά και η τακτοποίηση χρήσεων γης σε 3 Δημοτικές Ενότητες του Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που προσβάλουν τα μηλοειδή