Ειδήσεις

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας με τον Υφυπουργό κ. Χαρίτση


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας συμμετείχαν, κατόπιν αιτήματός τους,  σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα τη γενικότερη πορεία του νέου ΕΣΠΑ. Τη συζήτηση συντόνισε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 -20, τους άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί η ανάπτυξη της χώρας και στις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση. Οι βουλευτές της Θεσσαλίας έθεσαν ερωτήματα για τις διαδικασίες, την πορεία και τους ρυθμούς υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ και αναφέρθηκαν στα σημαντικά έργα που είναι αναγκαία για την Περιφέρεια και κάθε επί μέρους Νομό.

Ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή και υιοθέτησε τις επισημάνσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χαρίτσης  επισήμανε ότι κλειδί για την έξοδο από την κρίση αποτελεί τόσο η επιτυχής εφαρμογή της συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και η αναμενόμενη θετική  αξιολόγησή της, όσο και η συνεπής εφαρμογή του Παράλληλου Προγράμματος. Επίσης, υπογράμμισε τη συμβολή του νέου ΕΣΠΑ και του υπό κατάθεση αναπτυξιακού νόμου στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας. Τέλος, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι θα έχει στενή συνεργασία μαζί τους και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφτεί τη Θεσσαλία.

Από την Καρδίτσα συμμετείχαν η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και η κ. Παναγιώτα Βράντζα καθώς ο κ. Σπύρος Λάππας είχε ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρώτη προτεραιότητα η ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Η ημερίδα της Πανθεσσαλικής Στέγης για την τεχνολογία