Ειδήσεις

Συνάντηση του Βουλευτή Χρήστου Σιμορέλη με τον Δήμαρχο Πύλης


Ο  Βουλευτής του ΣΥΡΙ.ΖΑ Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης συναντήθηκε την Παρασκευή το πρωί με τον Δήμαρχο κ. Κων/νο Μαράβα στο γραφείο του στο Δημαρχείο Πύλης, όπου συζήτησαν τα ζητήματα κατά προτεραιότητα το πρόβλημα των αποζημιώσεων στην Τ.Κ. Βαλομανδρίου των πληγέντων  από τις προ  μηνών καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή.

Ο κ. Σιμορέλης ανέφερε στον κ. Δήμαρχο ότι συζήτησε με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι θα δοθούν τα 6οο ευρώ σε όλους τονίζοντας  ότι  η προσπάθεια που πρέπει να κάνει το Υπουργείο να βρει τρόπο  για παρέμβαση στον Νόμο με διαφορετική ερμηνεία, ούτως ώστε να πάρουν την οικονομική ενίσχυση όλοι οι πληγέντες κάτοικοι του Βαλομανδρίου.

Το δεύτερο ζήτημα που συζήτησαν ο Δήμαρχος κ. Μαράβας  με τον βουλευτή κ. Σιμορέλη ήταν το Φράγμα της Μεσοχώρας και τις επαφές που είχαν αμφότεροι με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο ,ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα υπογράψει την Περιβαλλοντική Μελέτη           Φυσικά εφόσον  ολοκληρωθούν κάποιες ενέργειες από το Δασαρχείο Τρικάλων, από την ΔΕΗ και του Δήμου Πύλης.

Τέλος συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούσαν  την Τοπική Αυτοδιοίκηση  για την χρηματοδότηση τους μέσω ΕΣΠΑ που κατά κύριο λόγο το χειρίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Σωτήριος Χαντζής, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Τόλιας, ο Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύλης κ. Παναγιώτης Τσαχρήστος, η Μηχανικός του Δήμου κ. Στέλλα Παρασκευά, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Σιμορέλη κ. Στέφανος Παπαθανασίου, η δημοτική Σύμβουλο κ. Γεωργία Καραίσκου και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνος κ. Γεώργιος Τριχιάς.

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Η ΕΕ διχάστηκε αδικαιολόγητα σε Βορρά – Νότο με την οικονομική κρίση
Επόμενο άρθρο Κοντά στη σχολική κοινότητα ο Δήμος Τρικκαίων