Ειδήσεις

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα


Την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί.

Στη συνάντηση, που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, το προεδρείο της ΚΕΔΕ καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοινώνοντας τη συνάντηση, στην ατζέντα της συζήτησης με τον πρωθυπουργό θα είναι η αναπτυξιακή προοπτική της Αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες, ο διακριτός ρόλος της στη διαχείριση τμήματος του νέου ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ που αντικαθιστά τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» και το προσφυγικό /μεταναστευτικό.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ «Η αναπτυξιακή προοπτική των Δήμων θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό για να μπει η αυτοδιοίκηση σε μια νέα σελίδα. Δεν ξεχνάμε τα θέματα της καθημερινότητας αλλά με τον Πρωθυπουργό θέλουμε να συζητήσουμε το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και φυσικά να ακούσουμε τις δικές του σκέψεις και τις προστάσεις για το μέλλον των Δήμων της χώρας».

Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τη συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. Συζητήθηκε το πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης, το οποίο θα δοθεί εγγράφως ώστε να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία και διαβούλευση.

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η ΚΕΔΕ θα παρουσιάσει στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής την πλατφόρμα για την υποβολή των επιπλέον τετραγωνικών ώστε να αποφευχθεί ταλαιπωρία των πολιτών. Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη προς χρήση τις επόμενες μέρες.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για το θέμα των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, μετά τη συζήτηση που άνοιξε η τοποθέτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με την εφεξής διαχείριση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Όπως είπε ο κ. Κυριαζόπουλος, πρόθεση της κυβέρνησης, που αποτελεί και προγραμματική της δέσμευση, είναι να φέρει μέσα στο επόμενο τρίμηνο κείμενο για την εθνική στρατηγική λιμένων, στο οποίο θα υπάρξουν προβλέψεις για τα δημοτικά λιμενικά ταμεία. Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι στο νέο σχεδιασμό ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης θα είναι ενεργός, καθώς και ότι όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ.

Στο Δ.Σ. εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τη σημασία του «ενεργού ρόλου της Αυτοδιοίκησης» και διατύπωσαν τη ρητή θέση ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα αυτή από τους δήμους, που εκτός όλων των άλλων πρόκειται και για αντισυνταγματική επιλογή. Αντίθετα ζήτησαν να υπάρξει συνεργασία υπουργείου Ναυτιλίας και ΚΕΔΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά προβλήματα στελέχωσης, εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων, κατασκευής έργων υποδομής κ.λπ.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Αύξηση των μέτρων βιοασφάλειας κατά της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων
Επόμενο άρθρο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι στη Λάρισα