Συνάντηση της Διοίκησης του Σωματείου Καθαριστριών Ν. Τρικάλων με την κα Β. Κάκλα


 Στους Δήμους έχει περάσει, πλέον η αρμοδιότητα των καθαριστριών από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείο Εσωτερικών, αρμοδιότητα που άνηκε στο Υπουργείο Παιδείας.

 Για τον λόγο αυτόν, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών Νομού Τρικάλων συναντήθηκαν με την αρμόδια αντιδήμαρχο του Δήμου Τρικκαίων, κα. Βάσω Κάκλα για να συζητήσουν τις αλλαγές που επέφερε και θα επιφέρει η αλλαγή αυτή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι καθαρίστριες έθεσαν στην Αντιδήμαρχο δύο βασικά θέματα, τα οποία χρήζουν άμεσης διευθέτησης. Το πρώτο αφορούσε το θέμα του ωραρίου και το δεύτερο των θέμα των αδειών, την καλοκαιρινή περίοδο, διότι με την αλλαγή του καθεστώτος και το πέρασμα από το Υπουργείο Παιδείας στους ΟΤΑ, έφερε αλλαγές. Αυτό λοιπόν που ζήτησαν οι καθαρίστριες είναι να μην χρειάζεται να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο, με μεγάλες αποστάσεις για να μπορούν να συμπληρώνουν το ωράριο τους και να μπορούν να πάρουν άδεια το καλοκαίρι, αφού μέχρι πρότινος έπαιρναν άδεια μόλις έκλειναν τα σχολεία.

Διευθετήθηκαν τα ζητήματα

Όπως προαναφέρθηκε, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τα αιτήματα των καθαριστριών εισακούστηκαν από την κα. Κάκλα. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τρικκαίων, κα. Βάσω Κάκλα πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι οι καθαρίστριες να είναι στην υπηρεσία του Δήμου και να εκπληρώνονται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και τα σχολεία να είναι καθαρά. «Για τον λόγο αυτόν, όταν δεν συμπληρώνουν τα ωράρια τους να το πράττουν σε κάποιο άλλο σχολείο, ενώ το διάστημα του καλοκαιριού θα απασχολούνται σε υπηρεσίες του Δήμου ή σε κάποια Νομικά πρόσωπα, όπως ορίζει ο Νόμος. Αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, θα μπορούν να πάρουν τις άδειες τους, θα καθοριστούν αυτές με την Διεύθυνση προσωπικού μέσα από άδειες που θα είναι καθορισμένες και θεωρώ ότι όλα θα πάμε καλά. Θα είναι καθαρά τα σχολεία και οι καθαρίστριες θα έχουν τα εργασιακά τους δικαιώματα» πρόσθεσε με έμφαση.

Από την πλευρά της, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, κα. Ντίνα Δήμα εξέφρασε την ικανοποίηση της, λέγοντας «μετά τις αλλαγές που είχαμε στο καθεστώς που υπάγονται οι καθαρίστριες, αφού αρχικά άνηκαν στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά τώρα πέρασαν στους Δήμους επισκεφθήκαμε την αρμόδια αντιδήμαρχο, ώστε να συζητήσουμε ορισμένα προβλήματα και κάποιες λεπτομέρειες». Κατά την κα. Δήμα αυτό που θέσαμε είναι το ζήτημα του ωραρίου και η μεταφορά των καθαριστριών και ζητήσαμε η απόσταση να μην είναι μεγάλη για να μπορούν να μετακινούνται και να κάνουν την δουλειά τους, χωρίς εμπόδια και να συμπληρώνουν τις ώρες για το ωράριο τους. Επίσης, το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε είναι το ζήτημα των αδειών τους, διότι υπάρχουν αλλαγές και πρέπει να διευθετηθεί. Η κα. Κάκλα έδειξε κατανόηση και ενδιαφέρον για να λυθεί το θέμα και όλα ολοκληρώθηκαν, χωρίς προβλήματα. ‘Έτσι οι καθαρίστριες θα παίρνουν ένα μέρος της άδειας του το καλοκαίρι και την υπόλοιπη μέσα στη χολική χρονιά.

Προηγούμενο άρθρο Συναντήθηκαν τα μέλη του πρώτου χορευτικού Γαρδικίου μετά από 30 χρόνια
Επόμενο άρθρο Δηλώσεις του Ν. Λέγκα για τα αποτελέσματα του Επενδυτικού Νόμου