Ειδήσεις

Συνάντηση περιφερειάρχη με φοιτητές της ομάδας Κένταυρος


Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό συνάντησαν φοιτητές της ομάδας «Κένταυρος» του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να τον ευχαριστήσουν για την ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην κατασκευή του αγωνιστικού τους μονοθεσίου. Φέτος η ομάδα συμμετείχε με τον ‘Θηρεύς’, το τρίτο της μονοθέσιο, σε δύο διαγωνισμούς Formula Student, αυτούς της Γερμανίας και της Ουγγαρίας, όπου και διακρίθηκε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός συνεχάρη τους φοιτητές για την έως τώρα πορεία του εγχειρήματος και την επιτυχία στον διαγωνισμό προτρέποντας τους να συνεχίσουν με την ίδια θέληση την προσπάθειά τους αυτή. Σημείωσε δε τα εξής: «Είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά που είναι το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών, που προσπαθούν, που δεν αρκούνται μόνο στο να φοιτούν, αλλά να έχουν ιδέες και να τις υλοποιούν. Αυτό μας δείχνει ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας, της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή των παιδιών και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε. Καλούμε και άλλους να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό γιατί οι διαγωνισμοί, που συμμετέχουν αυτοί οι φοιτητές, είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί καθώς ανταγωνίζονται μεταξύ άλλων και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με πολλαπλάσιους προϋπολογισμούς. Σε αυτούς τους διαγωνισμούς λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμμετέχει το Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια  Θεσσαλίας. Αυτό για εμάς αποτελεί τιμή και οφείλουμε όλοι να τους βοηθήσουμε».

Η αρχηγός της ομάδας «Κένταυρος» Λίλη Σχίζα τόνισε από την πλευρά της: «Η ομάδα μας από το 2009 μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει αγωνιστικά μονοθέσια τύπου φόρμουλα. Φέτος το καλοκαίρι συμμετείχαμε σε δυο διαγωνισμούς με το τρίτο κατά σειρά μονοθέσιο τον ‘Θηρεύς’ και συνεχίζουμε τη δουλειά μας με νέα μελέτη και βελτιώσεις πάνω στο ήδη υπάρχον πλαίσιο».

Στη συνάντηση παραβρεθήκαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, Κώστας Νούσιος και Θανάσης Παιδής, καθώς και το μέλος της ομάδας «Κένταυρος» Τσαμαντουρίδης Κυριάκος.

 

Προηγούμενο άρθρο Διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για όλες τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για την Ημέρα Οστεοπόρωσης από τον Δήμο Τρικκαίων