Συνάντηση περιφερειάρχη με προέδρους βενζινοπωλών Θεσσαλίας


Το καθεστώς λειτουργίας των πρατηρίων καύσιμων ήταν το αντικείμενο συνάντησης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και των προέδρων των βενζινοπωλών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση οι βενζινοπώλες έθεσαν το ζήτημα του νέου ωραρίου λειτουργίας για τις Κυριακές , τις αργίες και το βραδινό ωράριο, τονίζοντας την άρνηση πολλών από αυτούς να διανυκτερεύσουν εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας και των κρουσμάτων ληστειών που δέχεται ο κλάδος. Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την ανάγκη να επανέλθει το ωράριο στο προηγούμενο καθεστώς καθώς σήμερα υπάρχουν «γκρίζα σημεία» στην εφαρμογή του νέου ωραρίου.

Παράλληλα οι πρόεδροι των βενζινοπωλών ζήτησαν την πάταξη του λαθρεμπορίου και την υποχρεωτική εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών σε πρατήρια και διυλιστήρια.  Συμφωνήθηκε ακόμη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα πρατήρια για την νομιμότητα και την ποιότητα των καυσίμων, που αποτελεί και τη λύση στη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των πρατηριούχων. Ο τρόπος αυτός υποστήριξε ο περιφερειάρχης, αποτελεί εχέγγυο καλύτερης παροχής υπηρεσιών για τους καταναλωτές και διασφαλίζει τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους.

Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει και νέα συνάντηση του περιφερειάρχη με τους προέδρους βενζινοπωλών Θεσσαλίας αφού πρώτα τα σωματεία τους καταλήξουν σε ένα πλαίσιο προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων και την προστασία των καταναλωτών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των βενζινοπωλών Λάρισας κα Έλλη Παπαδοπούλου, Τρικάλων κ. Τάσος Γκούμας, Καρδίτσας κ. Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Μαγνησίας κ Άγγελος Τσιαβές, ο γενικός δ/ντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο γεν. δ/ντης Μεταφορών κ. Αντώνης Γαλερίδης και τα στελέχη της Περιφέρειας κ. Καρακώστας και Κατσαρού .

Προηγούμενο άρθρο Ανεξάρτητοι Έλληνες - Επίσκεψη εκπροσώπου Τύπου κ. Τέρενς Κουίκ στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε Συνέλευση των εκπροσώπων των μετόχων της διαδημοτικής επιχείρησης Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.)