Συνάντηση περιφερειάρχη με εργαζομένους των ΚΕΔΔΥ της Θεσσαλίας


Συνάντηση με εργαζομένους των ΚΕΔΔΥ της Θεσσαλίας είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Τις προηγούμενες ημέρες είχε έλθει στη βουλή το ζήτημα της κατάργησης των Κέντρων Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) όμως όπως έγινε γνωστό οι διατάξεις αυτές αποσύρθηκαν.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Τα ΚΕΔΔΥ αποτελούν χρήσιμες δομές εκπαίδευσης με ουσιαστικό έργο διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών και ιδιαίτερα εκείνων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ως Αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε τα ΚΕΔΔΥ και επιθυμούμε να συνεχίσουν να επιτελούν το σημαντικό τους ρόλο».
Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πολυκερματισμό της νομοθεσίας που ισχύει και στην περίπτωση των ΚΕΔΔΥ αφού σαν υπηρεσία ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο τα αξιολογεί και τα ελέγχει ενώ η Περιφέρεια καλείται να συνεισφέρει στα λειτουργικά τους έξοδα. «Ο πολυκερματισμός της νομοθεσίας και ο ανορθολογικός καταμερισμός των αρμοδιοτήτων δεν συνεισφέρει σε τίποτα. Θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο φορέας που θα είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την ομαλή λειτουργία τους» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.
Οι εκπρόσωποι των ΚΕΔΔΥ απ’ την πλευρά τους ζήτησαν τη συμβολή του περιφερειάρχη ώστε να αναβαθμιστεί ο θεσμός αυτός και να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, επιτελώντας το σημαντικό επιστημονικό-εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο .
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τα ΚΕΔΔΥ Λάρισας κ. Δημ. Χουλιαρός, Μαγνησίας κ Αργ. Μπίρης, Καρδίτσας κα Αικ. Λάλλη, Τρικάλων κα Ιωαν. Βούρλα, η κα Λ. Βλάχου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλίας και η Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας κα Κυρ. Τσόπα

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα Move on Green
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Κώστα Αγοραστού για να αποσυρθεί τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Περιφερειών