Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού – Εκπαιδευτικών


 Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας» και του εξέθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι πολλοί από αυτούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας και παιδιά, δεν έχουν καταφέρει να αποσπαστούν από απομακρυσμένες περιοχές στον νομό Λάρισας. Έτσι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα αλλαγής των σταθερών της ζωής σ’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, διαπίστωσε ότι το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και θα πρέπει για το καλό και των οικογενειών αλλά και της εκπαίδευσης γενικότερα, οι αποσπάσεις αυτές να γίνουν με βάση και τα κοινωνικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικοινώνησε άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Κουλαΐδή και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Κ. Πράντζου οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι οι επόμενες αποσπάσεις που θα γίνουν θα είναι από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, προσπαθώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Προηγούμενο άρθρο Απορρίφθηκαν οι εφέσεις Τρικάλων και Καρδίτσας, πέφτουν στη Γ' Εθνική
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη νέα σχολική χρονιά