Ειδήσεις

Συνάντηση με Αποστόλου ζητάει η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας


Συνεδρίασε την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου ελήφθη η απόφαση να σταλεί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία ζητείται άμεσα συνάντηση με τα παρακάτω θέματα:

«1) Σε επιστολή όπου σας είχαμε στείλει στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 καθώς επίσης και στην συνάντηση που είχαμε μαζί σας στις αρχές του Ιανουαρίου 2016 σας είχαμε θέσει το ζήτημα του τρόπου και του ύψους καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης για τα έτη 2016-2020. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε η εξισωτική αποζημίωση θα είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με αυτή που λαμβάναμε στην προηγούμενη ΚΑΠ. Από την μία δίνεται για το 2015 αυξημένη εξισωτική αποζημίωση και έρχεστε για τα υπόλοιπα έτη 2016-2020 να σχεδιάζετε μείωση μέχρι και 60%. Αυτό είναι κοροιδία των κτηνοτρόφων και θέλουμε να μας ενημερώσετε άμεσα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

2) Θέλουμε να μας ενημερώσετε για το θέμα των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από τα οριστικά δικαιώματα τόσο για μεταβίβαση δικαιωμάτων ανάμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού όσο και στις υπόλοιπες περιπτώσεις .

3) Σας θέτουμε το θέμα των ελέγχων στο εισαγόμενο αιγοπρόβειο γάλα και ιδιαίτερα στην περίπτωση όπου χρησιμοποιείται για την παραγωγή ελληνικής φέτας.

4) Τέλος ζητούμε από το Υπουργείο να μας ενημερώσει για τον χρόνο πληρωμής των ενισχύσεων που δεν έχουν δοθεί (υπόλοιπο εξισωτικής, ενιαία ενίσχυση σε όσους ήταν στον έλεγχο, βιολογική κτηνοτροφία και συνδεδεμένη)».

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία τα ατομικά πρωταθλήματα σκακιού για τη Θεσσαλία