Ειδήσεις

Συνάντηση και κύκλος γονέων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος στα Τρίκαλα


Εκτακτη συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα. Με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη, η συνάντηση της La Leche League θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Τσιτσάνη την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, στις 10:30-12:30. Θέμα της συνάντησης «Συχνές ερωτήσεις για τον θηλασμό».
Στις συναντήσεις του ΣΘΕ-LLLGR γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών σχετικές με τον θηλασμό και με τυχόν προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μητέρες. Όπως τονίζεται σχετικά, «είναι ένας ασφαλής χώρος όπου οι συμμετέχοντες/ουσες λαμβάνουν έγκυρη ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση σε όποιο στάδιο της γονεϊκότητας κι αν βρίσκονται».
Η Έκτακτη LLL Συνάντηση θα είναι στη μορφή των Μηνιαίων Συναντήσεων που συντονίζει ο ΣΘΕ- LLLGR, δηλαδή κύκλος γονέων στον οποίο οι γονείς συμμετέχουν ενεργά σε συζητήσεις, λαμβάνουν ενθάρρυνση και ενδυνάμωση για να πετύχουν τον δικό τους στόχο θηλασμού μέσα από τις εμπειρίες, τις ανησυχίες ή τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άλλοι γονείς που συμμετέχουν, ενώ δέχονται υποστήριξη και έγκυρη ενημέρωση από τις Συμβούλους που συντονίζουν την κάθε Συνάντηση.
Τη Συνάντηση θα συντονίζει η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League Greece, Έλενα Γκίκα, που είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη και έμπειρη θηλάζουσα μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.
Σκοπός της Συνάντησης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των οικογενειών της κοινότητας, η συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας που πλαισιώνουν τη δυάδα του θηλασμού και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον θηλασμό. Η Συνάντηση απευθύνεται σε θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, και όσους στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό ή θέλουν να ενημερωθούν γι’ αυτόν, και είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: τηλ. 6982252469, email: elenagk@lllgreece.gr

Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ

Από το γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο άρθρο Βραβεύτηκαν 24 αθλητές/τριες από τον Δήμο Τρικκαίων και το Κληροδότημα Παληχώρη
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας και αγιασμός στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων