Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ με τον πρύτανη του Παν/μίου Θεσσαλίας


Με πρωτοβουλία της ΓΓ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κας Καραλαριώτου Ειρήνης (Ρένας) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κο Πετράκο Γεώργιο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στο γραφείο του κου Πετράκου παρουσία και του Διευθυντή της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κου Τσούμα Δημητρίου.

Η κα Καραλαριώτου ενημέρωσε τον Πρύτανη ότι η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πηνειός Ποταμός: Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία» , το οποίο και θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2018.

Θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Λάρισα αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα διότι μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα των ποταμιών και του Πηνειού ειδικότερα, σε σχέση με την ζωή των ανθρώπων, την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος, την γεωργία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό κλπ.

Η κα Καραλαριώτου τόνισε ότι η συνεργασία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα και για αυτό τον λόγο η πρότασή της να τεθεί το Συνέδριο υπό την επιστημονική Αιγίδα του πανεπιστημίου , έγινε μετά χαράς αποδεκτή από τον πρύτανη κο Πετράκο.

Οι Θεματικές Ενότητες που θα αναπτυχθούν στο διήμερο σου Συνεδρίου είναι οι εξής :

  • Ιστορική εξέλιξη Οικοσυστήματος του Πηνειού Ποταμού
  • Υδάτινο Σύστημα Πηνειού Ποταμού
  • Οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλικής Πεδιάδας. Ο αναγκαίος ρόλος του Νερού
  • Πηνειός Ποταμός και Αστικό / Αγροτικό Περιβάλλον
  • Τέχνες και Πολιτισμός
  • Πολιτική και Διοίκηση
  • Εκπαίδευση, καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη
Προηγούμενο άρθρο Αύξηση Πωλήσεων- Digital Marketing και Social Media
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα της Περιφέρειας για συμμετοχή στο Greek Travel Show