Ειδήσεις

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον δήμαρχο Βόλβης


Συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας μαζί με στελέχη της Εταιρείας.

Στη συνάντηση, μεταφέρθηκε από τον κ. Λιάμα το αίτημα των κατοίκων του Δήμου Βόλβης για την εξέταση της ένταξης των περιοχών του Δήμου στις επεκτάσεις δικτύου διανομής φυσικού αερίου του επόμενου Προγράμματος Ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Ο κ. Λιάμας τόνισε ότι η ενδεχόμενη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από την χρήση φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό του ρόλο στην οικονομία, την άνεση και την ανεξαρτησία.

 Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας, ανέφερε σχετικά ότι λόγω της απόστασης των περιοχών του Δήμου Βόλβης από το δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα εξεταστεί η δυνατότητα τροφοδότησης των εγκαταστάσεων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG). Για το σκοπό αυτό συμπλήρωσε, θα πρέπει το επόμενο διάστημα να γίνουν οι σχετικές μελέτες της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεργασία με τον Δήμο, ώστε να καταγραφούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την ενδεχόμενη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα, με τη δέσμευση των δύο πλευρών ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η συνεργασία τους και θα υπάρξει η σχετική πρόοδος.

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις στη Θεσσαλία με 14 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Κ. Αγοραστού στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ