Ειδήσεις

Συνάντηση δημάρχου Πύλης με γεωργούς της Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνα


Την περασμένη εβδομάδα έγινε συνάντηση του δημάρχου Πύλης με τους γεωργούς του Αγίου Βησσαρίωνα Τ.Κ. Δήμου Πύλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Νίκο Τόλια και την Γεωπόνο του Δήμου κ. Έφη Φωτάκη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνα κ. Γεώργιο Τριχιά στο Μαγαζί του «ΠΕΤΡΙΛΟΥ».
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου για την αλλαγή τρόπου διαχείρισης του κοινού Αγροτικού Δικτύου του Αγίου Βησσαρίωνα.
Συγκεκριμένα προτάθηκε σύσταση Ομάδας διαχείρισης του Δημοτικού Αρδευτικού Δικτύου , (λιμνοδεξαμενής και δύο γεωτρήσεων ), προκειμένου να βρεθεί ο πλέον ο αποτελεσματικότερος και αποδοτικότερος τρόπος διαχείρισης του Δημοτικού Δικτύου.
Στόχος είναι μέσα από την δημιουργία Συλλογικού Οργάνου να διευκολυνθεί η χρήση του νερού, από τους παραγωγούς ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όταν η πίεση και η στάθμη του νερού δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών, μέσω της ευαισθητοποίησης και της καλλίτερης συνεργασίας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες, οι χρήστες θα μπορούν να αρδεύουν τις εκτάσεις τους με το δυνατόν καλλίτερο αποτέλεσμα.
Σχετική ενημέρωση για τα παραπάνω έκανε πρωτίστως ο δήμαρχος Κων/νος Μαράβας τονίζοντας την πρόταση του Δήμου σαν την καλλίτερη λύση για την άρδευση των αγροτικών Εκτάσεων.
Επίσης σχετική ενημέρωση έκανε και η γεωπόνος του Δήμου Έφη Φωτάκη.
Το επόμενο ραντεβού προσδιορίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή στις 19.30 στου Ουζερί του «Πετρίλου» στον Άγιο Βησσαρίωνα με όλους τους γεωργούς.

Προηγούμενο άρθρο Η ΛΑ.Ε. Τρικάλων για τον Αχελώο και τις τελευταίες εξελίξεις
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Σιμορέλη με αντιπροσωπεία μελών της Δ/νσης Υγείας