Ειδήσεις

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Συνέδριο του έργου MED Green houses


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στο Τελικό Διεθνές Συνέδριο του έργου «MED Greenhouses» που διεξήχθη στο τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, στον Βόλο. Απώτερος σκοπός του έργου είναι η Κεφαλαιοποίηση καινοτόμων θερμοκηπίων στην περιοχή της Μεσογείου και η προώθηση οικο-καινοτόμων επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, συμβάλλοντας παράλληλα στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στην ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων.

Κληρονομιά του έργου «MED Greenhouses» αποτελεί, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός Kαινοτόμου Διακρατικού Aγροτικού Συνεργατικού Σχηματισμού (ΑΤΙ-Cluster), στον οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος, και η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης/Συμφωνίας, που αποτελεί και δέσμευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την συνέχιση των προσπαθειών της για Πράσινη Ανάπτυξη και Βιώσιμη Αγροτική Παραγωγή.

Στο συνέδριο απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Μόρας, ο οποίος και υπέγραψε το Μνημόνιο Κατανόησης/Συμφωνίας μαζί με άλλους σημαντικούς φορείς από χώρες της Μεσογείου.

Ο κ. Μόρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει ο Πρωτογενής Τομέας στην Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη της χώρας και την συνέχιση των δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (της μεγαλύτερης αγροτικής Περιφέρειας της χώρας) για μια βιώσιμη αγροτική παραγωγή και την μετάβαση σε μια Κυκλική Οικονομία. Μέρος της προσπάθειας αυτής αποτελεί και η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως Εταίρος, στο Ευρωπαϊκό Έργο «MED Greenhouses», στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 7 φορείς από 6 χώρες της Μεσογείου (Ελλάδα, Κύπρος, Αλβανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία).

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Ειδικά θέματα Ε.Λ.Π. και Κ.Φ.Ε.
Επόμενο άρθρο Ελβετικό κωμικό δράμα για τον αγώνα των γυναικών