Ειδήσεις

Συμβούλιο του ΣΘΕΒ με την Περιφερειακή Δ/ντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας


Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των Προέδρων του ΣΘΕΒ  την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου. Τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της Χώρας, η μακροχρόνια ύφεση που πλήττει το επιχειρηματικό περιβάλλον, η ανάγκη από ρευστότητα, η «ασφυξία» από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που βιώνουν οι επιχειρήσεις καθημερινά, το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι αναγκαίες στρατηγικές δράσεις που απαιτούνται προκειμένου να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις μέλη του στη δύσκολη οικονομική συγκυρία τέθηκαν στο τραπέζι. Συζητήθηκαν ακόμα οι παρεμβάσεις από την πλευρά του ΣΘΕΒ αλλά και η περαιτέρω εντατικοποίηση των ήδη ενεργειών με στόχο την τόνωση της παραγωγικής οικονομίας και της απασχόλησης.

Οι  συμμετέχοντες συμφώνησαν πώς απαιτείται δραστική βελτίωση σε όλα τα μέτωπα που διαμορφώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού και ελκυστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων καθώς και επιπλέον την στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και την ανάπτυξή της, βάσει των αναγκών της αγοράς εργασίας, για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ειδικότερα για το θέμα της διασύνδεσης της αγοράς με την εκπαίδευση και την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σε εξειδικευμένες τεχνικές ειδικότητες οι Πρόεδροι του ΣΘΕΒ  συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας κα Όλγα Τσιούρβα.

Επιπλέον στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάπτυξη της μαθητείας και η διασύνδεσή της με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και την άμεση καταγραφή των ειδικοτήτων που αναζητούν οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας καθώς και η ύπαρξη επιπλέον επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων και νέων επιστημόνων.

Στη συνάντηση υπό την Προεδρία του κ. Αχιλλέα Νταβέλη,  παρευρέθησαν οι τέως πρόεδροι κκ Απόστολος Δοντάς, Νίκος Ρώμνιος, Ηλίας Βαλαβάνης και Ευριπίδης Χαρμάνης και η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη.

 

Προηγούμενο άρθρο Υπερπλεόνασμα τεχνασμάτων - Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου
Επόμενο άρθρο Προσλήψεις στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Θεσσαλίας