Ειδήσεις

Συμβολική κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων


 Τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στα Τρίκαλα  διαδέχτηκε μια  μεγάλη και μαχητική  πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Των εργατών δικαίωμα η απεργία, μ’ αγώνες κατακτήθηκε μ’ αίμα και θυσία» και «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω» να κυριαρχούν.

Η πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων όπου έγινε συμβολική κατάληψη με ανάρτηση γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα: «Εργατικό Κέντρο των Εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης στους διαδηλωτές μίλησε η Κωνσταντίνα Παππή, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων η οποία τόνισε χαρακτηριστικά:

« Με αίσθημα ευθύνης θέλουμε να  καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά τα «παιχνίδια» που  παίζονται 2,5 χρόνια ΤΩΡΑ! στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας, στις πλάτες των εργαζόμενων και των σωματείων με πρωταγωνιστές τις  παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.

Στην ουσία στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων δεν υπάρχει διοίκηση , αφού η προσωρινή και διορισμένη διοίκηση δεν προχώρησε σε εμπρόθεσμη  διενέργεια εκλογοααπολογιστικού συνεδρίου και η προσφυγή της  στα δικαστήρια  για παράταση  θητείας ορίστηκε να εκδικαστεί το Γενάρη του 2018! Αυτή η κατάσταση έχει προκύψει από την προσφυγή των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στα δικαστήρια μετά από το αδιέξοδο που είχαν τα μεταξύ τους παζάρια για το μοίρασμα των καρεκλών στο προεδρείο του ΕΚΤρικάλων μετά το συνέδριο του 2015! Μπορεί μεταξύ τους να μην τα έβρισκαν στο μοίρασμα των καρεκλών , αλλά είχαν πλήρη σύμπνοια στο να πετάξουν έξω από την προσωρινή  διοίκηση τα 2 εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ , της παράταξης που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.

Οι συνδικαλιστές  της διορισμένης διοίκησης του  Εργατικού Κέντρου όλο το προηγούμενο διάστημα των απεργιών, κινητοποιήσεων, με την αντιλαϊκή επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι  ήταν απλώς εξαφανισμένοι. Για τη σημερινή απεργία δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση , δε διοργάνωσαν καν συγκέντρωση. Με τις δικαστικές περιπέτειες που έχουν μπλέξει,  το Εργατικό Κέντρο στην ουσία δε  λειτουργεί , η υπάλληλός του είναι απλήρωτη μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει βγει σε επίσχεση εργασίας, ενώ είναι άμεσος ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος στο κτίριο λόγω απλήρωτων λογαρισμών.

Οι εργαζόμενοι με την πείρα που έχουν αποχτήσει από την συμμετοχή τους στους αγώνες, ή τις αγωνιστικές διαθέσεις που έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα,  κατανοούν καλύτερα ότι οι δυνάμεις τους εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού  και οι διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι «αριστεροί» κολαούζοι τους, δεν ήθελαν, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας με τα αντιλαϊκά μέτρα, με την  εργοδοσία και τα κόμματα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική.

Η παρέμβασή μας σήμερα, δηλώνει ότι είμαστε  αποφασισμένοι να δώσουμε  τη μάχη για ένα Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχο των αφεντικών.

Για να σταματήσει ο εκφυλισμός και η διάλυση και η νοθεία στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο,  εκλεγμένο  αντιπρόσωπο που ακολουθούσε αυτές τις παρατάξεις μέχρι και σήμερα, πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του, να τους γυρίσει την πλάτη.

Απευθυνόμαστε  σε κάθε τίμιο εργάτη, κάθε τίμιο συνδικαλιστής για την κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Κ. του Νομού μας, πρέπει καθαρά να πάρει θέση.

Αντίθετα με  την προδοτική στάση της Πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚ ,  η Δ.Α.Σ. αλλά και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πήραν αποφάσεις και κινητοποιήθηκαν για Ασφαλιστικό, ΣΣΕ, τους ανέργους.

Πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των αγώνων, με απεργίες, κλαδικές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενάντια στην “απλήρωτη εργασία”, τις απολύσεις, για το δικαίωμα στην Υγεία, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, την συνέχιση των  Λαϊκών Φροντιστηρίων «Αλληλεγγύης» μαζί με Επιτροπές Αγώνα σε κλάδους ώστε να καλυφθούν  ανάγκες σε παιδιά(ανέργων, φτωχών εργατοϋπαλλήλων), για την Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους Μετανάστες στο νομό μας. Οι δυνάμεις και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι αυτά που δίνουν ζωή στο ΕΚ , λειτουργούν τα γραφεία τους , συντονίζουν από εδώ τις παραπάνω δράσεις τους.

        Καλούμε τους εργαζόμενους στο νομό μας  να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να μην περιμένουν άλλο. Να βάλουν στην άκρη τους εκπροσώπους του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να αποδεσμευτούν, να απαλλαγούν από ¨συνδικαλιστές¨ που είναι συμβιβασμένοι και στην ουσία παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας   Να πάρουν το τιμόνι  τίμιοι και ανιδιοτελείς εργαζόμενοι!

Μόνο αν κάνουμε βήματα οργάνωσης της πάλης στους χώρους δουλειάς, στο σωματείο μας,  θα ισχυροποιήσουμε τη φωνή μας.

Τότε που η διεκδίκηση αιτημάτων σε κάθε κλάδο  θα γίνει υπόθεση και του τελευταίου εργάτη. Τότε να είμαστε σίγουροι ότι στους ενωμένους και οργανωμένους εργάτες δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να βάλει εμπόδια.

Θέλουμε ΕΚ αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους, και όχι παραμάγαζο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Το καθήκον που έχουμε αναλάβει  απέναντι στους εργάτες του Νομού μας είναι να πάρουμε μέτρα! Η βρωμιά τους έχει ξεχειλίσει.

Βροντοφωνάζουμε!

Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών!

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης συνθήματα όπως  

 «Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!» δονούσαν την ατμόσφαιρα.

 

 

 

Τρίκαλα 14 Δεκέμβρη  2017

 

.

 

Προηγούμενο άρθρο Μαγικά Χριστούγεννα με εκδηλώσεις στο κέντρο των Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Επί τάπητος το μέλλον της φιλοξενίας προσφύγων