Ειδήσεις

Συλλογή χωρικών και πολεοδομικών στοιχείων των οικισμών της Θεσσαλίας


Στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η παράδοση – παραλαβή του έργου, βάση προγραμματικής σύμβασης, που  υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΕ – Περιφερειακό τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας και αφορά στη συλλογή των χωρικών και πολεοδομικών στοιχείων των οικισμών της περιφέρειας Θεσσαλίας των Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Κωτσός Γεώργιος δήλωσε πως η  πλήρης κωδικοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο θα διευκολύνει το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων , των Μηχανικών και των πολιτών ενώ συμπλήρωσε πως ο ρόλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων δεν είναι μόνο πολιτικός αλλά και αναπτυξιακός και βρίσκεται πάντα κοντά στον πολίτη. Εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Παπαγεωργίου Νικόλαο και επισήμανε πως η συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο θα έχει στο μέλλον να επιδείξει πολλά και ενδιαφέροντα .

Στη συνάντηση εκτός των δύο προέδρων παρευρέθηκαν η κ. Ρένα Καραλαριώτου – γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δημήτρης Τσούμας – διευθυντής ΠΕΔ Θεσσαλίας και τα μέλη της ομάδας εργασίας Π.Ε. Λάρισας Άννα Γιαννιού – Διπλ. Μηχανικός Χωροταξίας (συντονίστρια) και Δωροθέα Κασιτεροπούλου Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός.

Τα πολεοδομικά στοιχεία και τους όρους δόμησης που ισχύουν σε κάθε οικισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα πληροφορηθούν μέσα από τις ιστοσελίδες της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 2 Απριλίου η Θεσσαλία γίνεται Ομορφότερη
Επόμενο άρθρο Στο ΕΣΠΑ τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Τρικκαίων και Πύλης