Συγκροτήθηκε σε σώμα η ΠΕΔ Θεσσαλίας


 Δύο Τρικαλινοί από τους εκλεγμένους, έλαβαν ρόλους κατά τη χθεσινή συγκρότηση σε σώμα των οργάνων της Περιφερειακής Ένωσης Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Δημήτρη Σακελλαρίου που εξελέγη στο προεδρείο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και τον κ. Ζήση Γκουγκουστάμο ο οποίος εξελέγη αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, με τον ρόλο του πρώτου να είναι πιο σημαντικός στη λήψη αποφάσεων εντός της Περιφερειακής Ενώσεων Δήμων.

Κατά τα άλλα, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, όπως αναμένονταν άλλωστε, εξελέγη πρόεδρος της ΠΕΔ στο μονοπαραταξιακό προεδρείο το οποίο προέρχεται από φίλα προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ, αυτοδιοικητικούς.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Τρίτη και ώρα 13.30 στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Κατά τις αρχαιρεσίες εκλέχθηκε το προεδρείο και έχει ως εξής: Πρόεδρος: Κομήτσας Ρίζος, Δήμαρχος Κιλελέρ Αντιπρόεδρος: Οικονόμου Νατάσα, Αντιδήμαρχος Βόλου Γραμματέας: Βερίλλης Δομήνικος, Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας.

Όσον αφορά την 5 μελή Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ex-officio to προεδρείο και εκλέχθηκαν 2 ακόμα μέλη τα εξής: Σακελλαρίου Δημήτριος, Δήμαρχος Καλαμπάκας Κωτσός Γεώργιος, Δήμαρχος Μουζακίου

Όσον αφορά στο Εποπτικό Συμβούλιο εκλέχθηκε το εξής προεδρείο: Πρόεδρος: Μαλακός Νικόλαος, Δήμαρχος Τυρνάβου Αντιπρόεδρος: Γκουγκουστάμος Ζήσης, Αντιδήμαρχος Τρικκαίων.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα, στις πρόσφατες εκλογές, έλαβε 66 ψήφους και 11 έδρες στο νέο Δ.Σ., η παράταξη «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση», στην οποία συσπειρώθηκαν αυτοδιοικητικοί προερχόμενοι από τον χώρο της ΝΔ έλαβε 46 ψήφους και 8 έδρες, ενώ η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ έλαβε 8 ψήφους και 2 έδρες.

Παράλληλα, στην κάλπη βρέθηκαν 3 λευκά, ενώ απόντες ήταν 2 εκλέκτορες.

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε πλατείες της πόλης
Επόμενο άρθρο Εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη