Ειδήσεις

Στο Open EU Project days συμμετέχει ο Δ. Τρικκαίων


Με «Τα Τραγούδια των Λαών» συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Europe in My Region «Open EU Project days» ( Η Ευρώπη στη Περιφέρειά μου). Πρόκειται για εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας, με στόχο την ανάδειξη των συγχρηματοδοτούμενων έργων και της συμβολής των Ταμείων χρηματοδότησης στην υλοποίησή τους, επικεντρώνοντας στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2007 – 2013. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την ίδια περίοδο και στην ΕΕ και στη Θεσσαλία, σε επιλεγμένες ημέρες. Στα Τρίκαλα, η αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου 2016, στο πάρκο Ληθαίου, στον χώρο ανάμεσα στο Τζαμί και το μαυσωλείο.
Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει με ένα εξαίρετο πρόγραμμα μουσικής συνύφανσης λαϊκών τραγουδιών και παραδόσεων από τρεις χώρες. Συγκεκριμένα, 12μελής ορχήστρα θα αποδώσει ρεμπέτικα (Ελλάδα), φάντο ([Πορτογαλία) και φλαμένκο (Ισπανία).
Το πρόγραμμα θα διαρθρωθεί από τραγούδια με κοινά χαρακτηριστικά, με κοινές και παράλληλες εξελίξεις, ενώ και η θεματολογία τους είναι παρεμφερής: μιλούν για πόνο, για φυλακή, για παρανομία, για οικονομική και ψυχική εξαθλίωση, για πικραμένους έρωτες, για θέματα της λαϊκής καθημερινότητας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευαισθητοποίηση για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων που πάσχουν από ΙΦΝΕ
Επόμενο άρθρο Δεκαέξι νέοι κάδοι προς ανακύκλωση και γυαλί