Ειδήσεις

Στο 2ο BAND FESTIVAL η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων


Η  Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων  του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων  έδωσε την μουσική της παρουσία στο τριήμερο 2ο BAND FESTIVAL στην πόλη του Ναυπλίου 6-7-8 Μαίου που διοργάνωσε ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ & του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Την αποστολή, εκτός από την οικονομική συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων, οργάνωσε και στήριξε οικονομικά ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής  Τρικάλων ο οποίος από την ίδρυσή του, αναπτύσσει πολλαπλές δραστηριότητες με σκοπό την ανάδειξη των δραστηριοτήτων της ΔΦΤ, την αναβάθμιση  της μουσικής κατάρτισης των μελών της και την προώθηση των συνεργασιών της με άλλες Φιλαρμονικές  εντός και εκτός Ελλάδας.

Η  ΔΦΤ  παρουσίασε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε η υπεύθυνη της ΔΦΤ κ. Μαίρη Μητσοπούλου και συμμετείχε στην παρέλαση μαζί με άλλα μουσικά σχήματα που έγινε στουw γραφικούς δρόμους του Ναυπλίου.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων έχει μια μακρά ιστορική διαδρομή. Η αρχική ίδρυσή της έγινε επίσημα το 1902, ενώ υπήρχε ομάδα μουσικών η οποία έπαιρνε μέρος σε εκδηλώσεις τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Σήμερα αποτελεί ενεργό τομέα του τμήματος Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας –Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων  και στεγάζεται επί της οδού Στρ. Σαράφη στη Δωροθέα Σχολή. Στην ιστορική της διαδρομή ευτύχησε να έχει άξιους αρχιμουσικούς και εκτελεστές που στις φλέβες τους κυλούσε το μεράκι και η ευαισθησία της μουσικής δημιουργίας, που παρέμεναν στους κόλπους της ανιδιοτελώς και με μοναδικό γνώμονα την διατήρηση και την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού αυτού του τόπου. Συμμετέχει σε Θρησκευτικές εορτές και Εθνικές επετείους, σε αθλητικές εκδηλώσεις, διοργανώνει συναυλίες και προγραμματίζει μουσικές βραδιές σε συνοικίες και συνοικισμούς του Δήμου μας. με πλούσιο ρεπερτόριο από τη διεθνή και ελληνική μουσική σκηνή. Στη Δ.Φ.Τ. λειτουργούν δύο  τμήματα: της Δημοτικής Μπάντας και της εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων. Υπεύθυνη της Δημ. Φιλαρμονικής είναι η κ. Μαίρη Μητσοπούλου.

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο Δημάρχου Καλαμπάκας προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή 15/5 η εκδήλωση με τίτλο : Πάσχα το Τερπνόν