Ειδήσεις

Στο Ρολόι του Φρουρίου η 1η «Θεατρική Συνάντηση για Παιδιά» από το ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» του Δ. Τρικκαίων


Μια ακόμη πρωτοβουλία για τα παιδιά, παίρνουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων. Συγκεκριμένα, το ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» διοργανώνει την 1η Θεατρική Συνάντηση για Παιδιά, την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, σε έναν πρωτότυπο χώρο: το προαύλιο του Ρολογιού, στο Βυζαντινό Κάστρο της πόλης.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και σε αυτή είναι καλεσμένοι και οι φίλοι, αλλά και οι γονείς – κηδεμόνες των παιδιών. Στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνονται δράσεις, στις οποίες παρουσιάζεται η δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσω των διαφόρων δημιουργικών απασχολήσεων, σε τομείς, όπως η ρομποτική – πληροφορική, το θέατρο, ο αθλητισμός.

Στο σχετικό σημείωμα των υπεύθυνων για τη δράση, της θεατροπαιδαγωγού κ. Μαρίας Μπλούτσου και του μουσικοπαιδαγωγού κ. Θάνου Φλίγγου, επισημαίνονται τα εξής:

«Το θέατρο και τα εργαλεία του, όπως η μουσική συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών και στη βελτίωση της πνευματικής, αλλά και της κοινωνικής και συναισθηματικής τους νοημοσύνης.

Επιπλέον μια παράσταση, μέσα από τη θεματολογία της, τους χαρακτήρες της, τις σχέσεις και τις ιδέες που προβάλλει με ανάγλυφο, γλαφυρό τρόπο, καθώς και τους προβληματισμούς που αναδεικνύει, ενεργοποιεί τη σκέψη και πυροδοτεί τη φαντασία των παιδιών. Τους δίνει τη δυνατότητα να ακονίσουν το μυαλό τους, τους γεννά ερωτήματα και τους ευαισθητοποιεί. Έτσι μπαίνουν στη θέση των ηρώων, αισθάνονται την ευτυχία ή τη λύπη τους, νιώθουν συμπόνια, σεβασμό ή θαυμασμό για τα πρόσωπα αυτά.

Η καλλιέργεια της φαντασίας των παιδιών ως θεατών ενός θεατρικού έργου ή συμμετέχοντας στο θεατρικό παιχνίδι , συμβάλλει στον εμπλουτισμό του συναισθηματικού τους κόσμου, ενώ τα ωθεί να ταξιδέψουν, να δραπετεύσουν με έναν υγιή τρόπο από μια πραγματικότητα που ενδεχομένως προκαλεί άγχος, στενοχώρια και προβληματίζει έντονα. Τα παιδιά αφήνουν πίσω τους μια σκληρή καθημερινότητα, τις δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίζουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ή στο σχολείο, και πλάθουν ένα ονειρικό σύμπαν μέσα στο οποίο αισθάνονται ασφαλή, άτρωτα, θωρακισμένα, ικανά να αντεπεξέλθουν στα κακώς κείμενα μιας ενίοτε αδυσώπητης πραγματικότητας».

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Ομορφη εκδήλωση για την εθνική επέτειο στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Έργα σε Διαλεκτό και Δενδροχώρι παρέδωσε ο Δήμος Τρικκαίων