Ειδήσεις

Στο περιβάλλον για το περιβάλλον με πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων


Με μια δημόσια παρουσίαση – παράσταση ολοκληρώθηκε το καλλιτεχνικό – παιδαγωγικό πρόγραμμα «Αισθητηριακά ΟΙΚΟ-τοπία» που υλοποίησε και φέτος η ομάδα των εφήβων του εργαστηρίου του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων. Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 η ομάδα παρουσίασε μια παραστατική, περιπατητική δράση ξεκινώντας από την αυλή του τεμένους του Οσμάν Σαχ.

Οι έφηβοι, με καλλιτεχνικό τρόπο παρουσίασαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με  την κλιματική αλλαγή και φανέρωσαν ευαίσθητους τρόπους για το πώς οραματίζονται μια βιώσιμη και οικολογική κοινωνία.

Εξάλλου η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Σοφία Αλεστά, στον χαιρετισμό της ανέφερε πως η συγκεκριμένα ιδέα «συλλογική και με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον δίνει μέσα από την τέχνη, το μήνυμα για τη βιωσιμότητα και την περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή». Και επεσήμανε ότι το Δημοτικό Θέατρο στηρίζει με παρόμοιες δράσεις τη γενικότερη προσπάθεια σχετικά με την ευαισθητοποίηση με το περιβάλλον και στόχο, «οι νέοι και οι νέες να εστιάσουν σε νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης για μια πόλη περιβαλλοντικά ασφαλή και κλιματικά ουδέτερη».

Η δράση κατέληξε στο θεατράκι του Ληθαίου, όπου οι συμμετέχοντες/ουσες έγραψαν  σε φύλλα πλατάνου τα όνειρά τους για την πόλη και τον Δήμο. Το κλείσιμο της δράση έγινε με ένα συλλογικό «οικολογικό» πικ νικ, όπου όλοι οι καλεσμένοι είχαν ετοιμάσει κάτι από το σπίτι της.

Η ομάδα των καλλιτεχνών αποτελούταν από τους Αντονέλλα Χήρα, Σόνια Ντόβα, Χριστίνα Κρίθαρη και Θανάση Μπαμπάνη. Τονίζουν, δε, ότι «η δράση αυτή, επισημαίνει στην περίοδο της κλιματικής κρίσης, ότι οι καλλιτεχνικές και δημιουργικές πρακτικές επιτρέπουν στους νέους να  διευρύνουν την φαντασία τους και να αναζητήσουν αλλαγές για τον μέλλον μας».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Φωτο @eleni_mandraveli

Προηγούμενο άρθρο Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση σε χωριό Δ. Τρικκαίων για αύξηση εμβολιασμών
Επόμενο άρθρο Θετικός στον κοροναϊό ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου